VfB kryssade mot Köln med tio man.

Vem skall göra målen i VfB?
Vem skall avgöra matcherna för laget med den röda bröstringen?

Frågorna ökar efter 0-0 mot Köln och än mer frågpr kommer då Sasa Kalajdzic verkar vara på väg till England och Luca Pfeiffer blivit utvisad.

Men omstart.
VfB har de senaste åren haft en nemesis-motståndare i Köln och deras Anthony Modeste. När spelet varit jämnt och det går mot oavgjort så har Modeste dykt upp och avgjort. Detta är nu inte möjligt då Modeste oväntat valde att ansluta till Dortmund före säsongen och lämnade Steffen Baumgart utan större anfallsvapen.Nu fick Baumgart löpa ut med Dietz-Thielmann på topp och det kanske inte skrämmer så mycket. VfB saknade Nartey, Tiago Tomás och Enzo Millot. Den sistnämnde satt på bänken. Borta var också Sasa Kalajdzic, som det hängde Wolves-rykte om och så Lilian Egloff, som tydligen dragit på sig någon sträckning igen.

Jag vet inte vad Peregrino Matarazzo sagt till sina spelare, men det spel som rullades ut under första halvleken var det bästa VfB åstadkommit under året. Det var tvärstängt bak. Ito-Mavropanos och Anton stod som en japansk-grekisk-tysk mur och Thielmann-Dietz hade ingen chans att ta sig igenom Centralt var det Wataro Endo, som tillsammans med en stark Ahamada, Führich och Vagnoman stod för upplopp på kanterna, kortpassningsspel,säkerhet och skapade chanser, Främst var det Silas som fick chanserna. Två rena frilägen fick kongolesen med Schwäbe som dock räddade. 10-2 i avslut i första halvleken men anslagstavlan visade 0-0.

Andra halvleken fortsatte med ny chans för Silas efter pass från Ahamada, men Schwäbe räddade. När kommer målet?
Inte alls.
Istället går nye Luca Pfeiffer in helt fel i en närkamp och lyckas få rött kort. Med 30 minuter kvar får VfB slåss för en poäng och minsann klarar man inte det. Med nöd och näppe. För Köln ligger på och hade inte Florian Müller storspelat och tagit Thielmanns chans i sista minuten så hade detta blivit en dyster dag. Nu blev det 0-0, en poäng och en utvisad Luca Pfeiffer. Till råga på allt så fick också Matarazzo rött kort mot slutet för snack och får sitta på läktaren i nästa match.