VfB kryssade mot Schalke 04

För 55 år sedan gick Tasmania Berlin 31 matcher utan seger i Bundesliga. Jag misstänker att det kommer att förbi oslagbart. Schalke 04 har numera 22 raka utan seger och ligger på en tråkig andraplats. I januari 2020 vann man senast och när nu VfB kom till Veltins Arena,så hade ju Manuel Baum hoppats på att kunna vända denna tråkiga trend, men fick se poängen stanna vid en pinne och hemmalaget ligger kvar i bottenregionen, medan VfB hakar på i toppen.

Lagen på Veltins Arena ändrades något sedan senaste matchen. Baum spelade Uth och Bozdogan istället för Matondo och Bentaleb; Matarazzo vilade Didavi och Silas; in med Borna Sosa och Klimowicz.

Matchen så.
Förutom att Klimowicz hade ett skott strax utanför målet i början så var det ett rent ställningskrig. Forwards kom inte till avslut, bollarna spelades inte in centralt och man anade snabbt att detta kommer att avgöras med distansskott eller fasta situationer. Det var andefattigt och just på distansskott från Stenzel och Uth kom skotten, men målvakterna hade inga problem med dem. Istället kom just 1-0 på frispark. Harit hittade Thiaw på bortre stolpen och den 18årige gossen fick in 1-0 bakom Kobel. Första målet för honom i ligan och Schalkes första ledning i en match denna säsong.

Matarazzo bytte in Gonzales till andra halvlek och direkt nådde han högst på en frispark. Bollen tog på Sanés arm och straff, som Gonzales själv satte. Nu blev det en lång resa till slutsignalen. VfB låg på,och skapade mycket, Gonzales, Castro, Borna Sosa och så nästan ett sälvmål av Uth, Men när domaren blåste av så stod det 1-1 och två lag vände hem med varsin pinne. 

Magnus Falk2020-11-01 11:36:50
Author

Fler artiklar om Stuttgart