VfB med blandade insatser i "Blizturnier"

En snabbt ihopsatt Blitzturnier i Helmstetten utanför München. VfB åkte dit med två gäng som båda fick varsin match och naturligtvis var blickarna på Alexander Nübel i första hand. Då Bredlow är långtidsskadad så har Dennis Seimen stått matcherna, men med hans ringa ålder så är förväntan att Nübel tar förstaplatsen i målet omgående.

Matcherna således
Mot Mönchengladbach 1-5
Laget som spelade
33 Nübel - 3 Endo (C), 8 Millot, 9 Guirassy, 10 Jeong, 14 Silas, 15 Stenzel, 23 Zagadou, 24 Sosa, 35 Mola, 44 Sankoh (44. Pfeiffer)

1-5 ser inget bra ut mot die Fohlen och försvarsspelet var katastrofalt. Clinton Mola och Daxo Zagadou centralt var inte samspelta och Mola spelades bort vid två tillfällen. Om man tittar på uppställningen så verkade det som att Hoeness offrade mittfältet för av alla spelare så var det Edo som var defensivt ankare. Silas, Millot, Sankoh,Jeong och Giuirassy - alla offensiva spelare, så mittfältet rulades förbi och målen kom tätt. Silas var rätt pigg och nätade för VfB.
Nübel kan inte lastas för något mål alls, utan var trygg i sina aktioner. Hade dock ingen hjälp alls av försvaret. 
 
mot TSV 1860 München:2-0
Die Löwen finns i tredje-ligan och skall vara en hyfsat enkel match för VfB, som ställde upp med ett rätt ungt lag. Seimen, Milosevic, Leweling, Egloff och Ulrich är alla mrllan 18-22. Milosevic gjorde mål i första halvleken och Haraguchi i andra halvleken. 
41 Seimen - 2 Anton (C), 16 Karazor, 17 Haraguchi, 18 Leweling, 19 Milosevic (48. Perea), 21 Ito, 25 Egloff, 27 Führich, 32 Massimo (54. Raimund), 36 Ulrich (Barth)

Sebastian Hoeness såg på matcherna som en bra genomkörare. Positiv var han över att det var mycket spel i den sista tredjedelen, men han var inte nöjd med lagets spel när kontringarna kom. Här finns förbättringsbehov,

Magnus Falk2023-07-30 17:47:21
Author

Fler artiklar om Stuttgart