VfB på träningsläger dag 3: Hur planerar Matarazzo med nyförvärven?

Sol, vind och vatten i Allgäu. 10h00 drog träningen igång i morse och Chris Führich var först ut på planen som en kossa på grönbete. Efter lördagens match så var det en återhämtningsjogg genom stadens gator igår innan man delade upp laget i olika grupper för individuell träning. Framför allt fystränaren Nate Weiss träning satt hårt i kroppen efteråt och flertalet spelare var rejält spaka när journalisterna fick tag på dem. 
Mycket blickar på de två nyförvärven Josha Vagnoman och Juan José Perea. De deltog sparsmakat i träningen, hade en hel del individuell träning och de förs långsamt in i gruppen. 
Under senare delen av kvällen dök också Peregrino Matarazzo och Wahid Faghir upp efter Corona-sjukdom och nu är hela truppen förutom Borna Sosa, som är skadad, samlad i Allgäu. En stor trupp på över 30 spelare och när man ser de två nyförvärven, så funderar man på hur dessa skall användas i det myller av spelare som springer runt med röd bröstring. 

Josha Vagnoman
Den 21-årige gossen från Elbe kommer med en rätt mastig skadehistoria. Senaste två säsongerna har han missat över 30 matcher för Hamburg beroende på olika skador. Ligamentsskada, muskelskador och sträckningar. Detta oroar inte Mislintat och Matarazzo alls,då de hade samma problem med Mavropanos och Kempf innan de kom och deras kroppar tålde VfBs träning bra och det gick åt rätt håll. Vagnoman har möjlighet att användas på båda sidorna av planen, då han har både en bra höger och en vettig vänster. Primärt är han tänkt att utmana på högersidan. I en tre-backslinje är tanken att han skall användas som "Wing-back" på högerkanten och slåss med Pascal Stenzel primärt om den platsen och i en fyrbackslinje är det naturligt att han tar ytterbacksplatsen och här har han försteg före Stenzel, zom är sämre defensivt. 

Juan José Perea
Man tänker kanske inte så mycket på det, men VfB har tappat i offensiv förmåga. Med Thommy, Didavi, Marmousch och i någon mån Förster så har flera offsivt inriktade spelare försvunnit. Lägg till Al Ghaddioui som gick under våren, så finns det luckor i anfallsspelet. Juan José Perea kommer med snabbhet och vilja till VfB. Tanken är att använda honom som en extra-forward bredvid Kalajdzic eller på kante. han liknas en del vid Silas, men har inte snabbhet. Det har däremot har är ett bättre spelsinne än Silas och kanske blir det en kamp på kanten mellan dem. 

 

Magnus Falk2022-07-11 12:40:31
Author

Fler artiklar om Stuttgart