VfB på träningsläger: Var bor och tränar de?

Låt mig ta er till denna förtrollande bygd. Många är ni som säkert åkt skidor i detta förföriska område av Europa som kallas tirolen. Strax söder om den tyska gränsen där skidorter och vinterorter står som spön i backen ligger St Johann och Kitzbühel. Det sistnämnda naturligtvis välkänt för sitt fantastiska störtlopp Hahnenkammrennen, men i området finns mängder av fantastiska orter som Berchtesgaden, Reit-im-Winkl, Saalbach-Hinterglemm och passerar man Kitzbühel ner i Zell-dalen så landar man i Mittersill, där jag för en handfull år sedan kunde Se Werder Bremen- Atletico Bilbao i träningsmatch och min yngste son fick sig en knuff av Felix Kroos, som då spelade i Bremen. 

VfB bor på Kitzhof Mountain Design Resort i Kitzbühel. 4stjärnigt hotell med över 600m2 område för fitness/spa. Här finns ett stort Sauna-område och möjligheter till extra-träning, bra gym, pooler och en möjlighet till relax. Ligger mitt i Kitzbühel och gång-avstånd till någon form av stadskärna. VfB bodde här ifjol och är väl inkörda i systemet, 

De kommer att träna på Koasastadion i St Johann im Tirol, ca en mil bort. En fotbollsomgivning med berg överallt och här finns planer med naturgräs, ett par träningsplaner och en plan för match. Sk St Johann im Tirol spelar här normalt sett, men får nu lämna detta till VfB.

Magnus Falk2021-07-18 15:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart