VfB segrade i huvudstaden

Inte sedan 2013 hade VfB vunnit i huvudstaden. Efter helgen är denna långa rad utraderad. VfB åker hem från huvudstaden med tre nya poäng, en 1-0-seger och en glittrande femteplats i tabellen. Jag måste medge att jag inte hade trott detta när jag såg lagets sammansättning, men VfBs omställningsspel, spetskvalitet hos spelare som Kalajdzic, Silas, Kobel och en allt starkare Kempf gör att det växer något intressant i Schwaben.
Matarazzo ändrade om något i laget efter avstängningar och skador. Stenzel-Karazor-Kempf bakom en japansk slugger vid namn Endo som låg strax bakom en trio där Tanguy Couilbaly fick starta på vänsterkanten efter en stark insats senast. Mangala och Silas var resterande mitytfältare bakom en offensiv trio Castro-Didavi och Kalajdzic. Hos Hertha sattes Lukebakio på bänken till förnån för Leckie.

Matchen så. VfB hade lite problem att sätta sin backlinje i början. Karazor med Cunha och uppspelen gick lite vitt och brett, så Hertha hade mer boll, men skapade inte mycket alls. Istället hade Coulibaly ett bra inlägg som Kalajdzic precis missade innan Didavi slog en lång frispark som kempf omarkerad nickade in. 1-0 efter nio minuter. Praktstart för Schwabens sockerbagare.
Hemmalaget hade det märkligt svårt att skapa några chanser. De kom fram till straffområdet, men där var det stopp. Största chansen skapade VfB åt Hertha då Mangala nästa gjorde självmål och Kobel fick glänsa med en parad. Men 0-0 i paus efter ställningskrig och Hertha med mer boll.
Andra halvleken skulle visa upp lite mer för den 4000-hövdade publiken att glädjas åt. Den gamla damen hade ett par bra chanser, då Cordobas skott efter en snabb vändning smet utanför Kobels stolpe, Boyatas nick gick en halvmeter utanför och Tousart sköt utanför. Men VfB var inte ofarliga. Coulibalys inlägg nådde återigen den 2meter långe Kalajdzic vars nick gick precis utanför.
Strax efter kom avgörandet då kapten Gonzalo Castro efter två rätt turliga väggspel fick fri lejd centralt och sköt ett långskott förbi en troligtvis lätt skymd Schwolow och 2-0 till VfB.

Tre poäng till VfB och en viktig seger på bortaplan.


 

Magnus Falk2020-10-19 08:29:05
Author

Fler artiklar om Stuttgart