VfB slog Gladbach

Framgångståget fortsätter.
Sebastian Hoeneds har fått upp tåget på spåret igen och nu går VfB mot allt säkrare mark.
2-1 mot klassiska Borussia Mönchengladbach gör att VfB nu huserar på en 15e plats och långsamt... ser det positivt ut.

Matchen mot Borussia Mönchdengladbach präglades av ett balanserat VfB-spel. Motståndarna var inte i närheten av chanser utan iostället hade VfB ett par bra lägen genom Guirassy och Karazor.
Men 1-0 kom då Antons boll förvirrade sig in i straffområdet efter en fast situation och Guitrassy styrde in bollen med hälen.. VAR-koll naturligtvis och 1-0 till hemmalaget. Detta väckte bortaslagrt som tog över i slutet av första halvlek och jämnade ut matchen. Men 1-0 i paus och publiken njöt i Stuttgart-solen.

Andra haövlek var lik den första.Bra boll innehav för VfB och minimalt med chanser. Till slut fick de fasta situationerna avgöra- Zagadou orsakade en straff och Weigl kvitterade med en kvart kvar. Men VfB fick en sista chans. Coulibaly med ett friskt inhopp från bänken fick en straff som han själv tog och 2-1 til VfB.

Seger för VfB och långsamt ser det bättre ut.