VfB slog Mainz

Tiden går och vid sidan av mina normala åtaganden i livet så fortgår det en Bundesliga. VfB Stuttgart- detta fantastiska lag i mitt liv har under säsongen dansat på en slak lina och inte direkt rosat marknaden. Skador har varit en orsak, men också det faktum att Matarazzo inte riktigt fått ihop försvarsspelet efter att Kobel lämnat målet och givit Florian Müller och Fabian Bredlow möjligheterna. Förvisso var "Flo" sjuk i Covid-19 och Bredlow gjorde ingen besviken, men kontinuiteten har saknats och med Kempf avstängd, och Anton skadad så har laget inte fått en nödvändig stabilitet. En annan notering är att Wataro Endo lidit av sitt olympiska engagemang och inte hittat rätt formmässigt. Men är det på gång en ljusning nu?
Möjligen- för i helgen slog VfB "Faschingsstaden" Mainz med 2-1 efter att ha ägt matchen rätt komfortabelt.
Ett par värdefulla notater från matchen var att japanen Ito gjorde sitt första mål. Härligt frispelad av en allt starkare Orel Mangala så skruvade han in 1-0 via stolpen bakom Zentner i målet. Förvisso kvitterade Mainz på en hörna, men efter en kontring i andra halvleken så dunkade Borna Sosa in 2-1 via ribban och gav VfB värdefulla tre poäng.
Framåtvind i VfB? Jo, möjligen för under andra halvleken var de så dags - Silas Katompa Mvumpa klev in på planen igen. Efter ett halvårs frånvaro på grund av knäskada, så klev han in på sin högerflank och var direkt en oroshärd. Det öppnar upp sig minsann.
Till helgen väntar Hertha Berlin och då sitter man i Hamburg på pub och ser matchen. Det ser jag fram emot.