VfB söker tränare: Zsolt Löw är en kandidat

VfB söker tränare: Zsolt Löw är en kandidat

Under året tpg jag ett steg i min långa karriär som ungdomsledare. Jag har tränat fotbollsungdomar i nästan 20 år och under året fick jag hänga på ytterligare ett par stjärnor på mina axlar då jag fick ta hand om det lokala div IV-laget under en handfull matcher. Det var enormt fascinerande att se hur de träningar jag kört på juniornivå nu kunde anpassas till seniornivå. Min utbildning inom skrået är marginell, men lite youtube, läsande av diverse manualer, tittandes på forboll och diskussioner tar mig framåt till en relativt enkel 4-2-3-1 uppställning med klara direktiv om vad varje lagdel skall göra i defensiven och offensiven. 
Skall jag slå ett samtal till VfB Stuttgart? De verkar ju behöva en ny röst och tyska det kan jag ju. Mina år som fotbollsspelare i tyska division sex har väl givit mig något och jag noterar att jag fick ett gult kort för snack i ligan, så vokabuläret sitter väl. Typ... men , nej det finns andra och efter Matarazzos avslut så tittar man brett. Ett namn som florerar är den relativt okände men välmeriterade Zsolt Löw. 

Denne 43årige ungrare har en lång erfarenhet som spelare bakom sig innan han sadlade om till tränare och landade inom det stora Red-Bull-universumet tillsammans med bland annat Ralf Rangnick. Han utbildades med hjälp av Rangnick i Red Bull innan han drog vidare på äventyr som andretränare hos Thomas Tuchel. Först i PSG och sedan i Chelsea. Nu verkar han vara högst upp på VfBs lista som ny tränare och det vore ett intressant namn. Löw känner till Bundesliga, han är van vid stora klubbar och har jobbat mycket med ungdomar. Vidare gillar han ett snabbt omställningsspel och detta kan vara ett intressant namn för Stuttgarts utveckling. 

Fast jag kanske ringer jag också..

 

Magnus Falk2022-10-12 04:11:27
Author

Fler artiklar om Stuttgart