VfB sparkar Matarazzo

Han var i rodret i över 1000 dagar. Peregrino Matarazzo - den tyske amerikanske italiernan vid VfBs roder. Han ledde laget upp från Zweite Bundesliga och rakt till en imponerande åttonde plats. Ett mindre mirakel. 
Men så kom det berömda andra året när detta skulle byggas på och då gick det inte alls, utan VfB föll tillbaka till gamla goda tider då laget slogs för livet. Ifjol knappt utanför kvalplats efter Endos mål i sista sekunden mot Köln och nu ligger klubben i botten efter en segerlös rad på nio matcher. 
Då väljer VfB det möjligen enda raka- man sparkar Peregrino Matarazzo. 
Klubbchefen Alexander Wehrle beklagar valet och tackar tränaren för det fantastiska arbetet och samarbetet, men ser att han inte får ut lagets potential och det samma menar sportchefen Sven Mislintat, som en gång i tiden hämtade tränaren från Hoffenheims bakgård. 
Matarazzo själv menar att hans tid i VfB kom till ett slut, men att han är stolt över vad han åstadkommit. Han förstår och accepterar beslutet och önskar klubben allt gott. 

VfBs historia de senaste 20 åren - efter Armin Veh - har varit full av tränare som vänt in kepsen på hösten. Under några år var det löpande. Vartannat år efter en dålig höst så åkte dem. Gross, Labbadia, Zorniger, Kramny med flera. Nu står VfB där igen och undrar vem som skall ta över rodret. Nu tar Co-Trainer Michael Wimmer matchen mot VfL Bochum i helgen. Bottenmöte som bara måste vinnas. Därefter får vi se.

Magnus Falk2022-10-10 20:24:37
Author

Fler artiklar om Stuttgart