VfB spelade ut Augsburg och vann med 4-1

Duell i Schwaben.
Matarazzos VfB mot Heiko Herrlichs Augsburg. Två lag med hyfsat indentiska placeringar i ligan,men historiskt sett så hade Augsburg ett klart övertag. För två år sedan segrade de med 6-0 mot VfB och det är den största förlusten för VfB i Bundesliga. Denna dag skulle det dock bli annorlunda.
Som vanligt inför tomma läktare och Matarazzo hade valt att sätta Kalajdzic på bänken och spelade Klimowicz istället. Augsburg slog Köln senast, men sakmade sin försvarsrese Jeroen Gouweleeuw och spelade Khedira på hans plats.

VfB var förhållandevis överlägsna denna dag. Augsburg hade jättesvårt att få tag på rörliga VfB-are och efter tio minuter tog sig Klimowic< in till vänster i straffområdet men träffades olyckligen av Oxford med straff som resultat. Gonzalez var på plats och satte 1-0,
Efter målet gjorde Augsburg tappra försök att ta hand om spelet, men Mangala-Endo ägde mittfältet och hemmalaget försökte med långa bollar, men antingen var Kobel på plats eller också Kempf-Anton, som enkelt styrde försvaret.
Efter en halvtimme kom 2-.0 på ett snyggt anfall som börjar bli VfBs sätt att spela fotboll. Snabb omställning efter bruten boll. Kempf lyfter bollen långt till Borna Sosa, som tar sig in i straffområdet och istället för att fördsöka någ Gonzalez så går bollen snett bakom hela Augsburgs försvar till Silas som dundrar in 2-0.
Ett mycket snyggt anfall.
2-0 i paus med mersmak för VfB, Augsburg hade en ribbträff på en frispark av Caligiuri dock. Men den tog i överliggaren och Kobel hade koll hela vägen.
Herrlich såg beslutsam ut, var tvungen att agera. Gregoritsch in istället för Khedira- ned på fyrbackslinje och minsnn gjorde inte Richter mål direkt. 2-1 och liv i matchen? Nä, ingalunda- för VfB tog över spelet direkt, skapade en hel hög chanser innan Castro efter att man kollat VAR gjort 3-1 och en lätt desolat motståndare kunde sedan se på hur Didavi mot slutet gjorded 4-1.

4-1 till VfB i en bra och tempofylld match. Rättvis seger till VfB som avancerar.