VfB står starkt rustade inför vintern

VfB står starkt rustade inför vintern

Pengar, pengar, pengar. 
Som Joakim von Anka så gäller det att bygga stora högar av dem, så att man har när svåra tider kommer. Som Josef - drömtydaren i Bibeln- som pratade om magra och tjocka kor som en metafor för svåra och bra tider. Samtidigt så tyckte den gamle uppfinnaren och politiern Benjamin Franklin att pengar gör att man bara vill ha mer och mer och istället för att fylla ett vaccum, så skapar det ett. 
VfB Stuttgart går in i en vintersäsong med stadd kassa. I ett uttalande till media så säger Alexander Wehrle och Vfbs finanschef Thomas Ignatzi att man inte kommer att behöva sälja spelare unsder vinterperioden för att klala av ekonomin. Det finns en stark bakgrund som visar vägen och man står starkt rustade. 
Samtidigt finns det både möjligheter att Vfbs spelare - främst Ito och Borna Sosa- har visat så bra spel under VM att de kan plockas upp av andra klubbar och generera bra pengar in. Möjlighet och oro finns för detta. Tittar man sedan framåt, så finns det en växande oro för ekonomin. Att sparka en hel tränarstab som fortfarande sitter med betalning och ersätta med en lika stor stab kostar pengar. Lägg därtill att staten vill ha gtillbaka ersättningen som delades ut under Corona-pandemin och att VfB bygger om sin arena, så inser man att brådare tider kommer. En ytterligare tanke gäller Mercedes-Benz fortsatta sponsring av klubben, vilken både kan medföra att pengar investering försvinner och att namnet på arenan blir nytt. 

Just nu är VfB ekonomiskt solida, men brådare tider kommer. 
 

Magnus Falk2022-12-08 09:12:44
Author

Fler artiklar om Stuttgart