VfB vidare i cupen

VfB vidare i cupen

Rudolf-Harbig-Stadion väntade med helgult tifo och strax innan matchen hade legendaren Gerd Heidler blivit Ehrenspielführer för sitt Dresden. Torsten Gütschow- en av de större Bundesligaspelarna för laget hade precis fyllt 50 och efter första matchen i Dritte Liga så hämtade tränare Anfang tillvaka några spelare för att kunna ge VfB en rejäl match. Die Schwaben kom planenligt med sitt 3-5-2 med Tomás och Churlinov på topp. 

Det var en kamp i Sachsen, men med ett hemmalag som inte tog sig förbi en magnifik Ito och två bra positionerade Mavropanos och Anton. Istället virvlade nya Vagnoman och Silas friskt på kanterna; Ahamada och Endo var lysande som bollvinnare centralt och Führich försökte hela tiden med variation. Efter tjugo minuter hittade Vagoman Churlinov och denne gjorde 1-0 på en enkel bredsida. Tomás träffade stolpen. 
Andra halvlek var den första lik. Inte mycket Dresden utan en hel del VfB. Ytterligare två träffar i virket noterades, men också två gula på Anton för upprepat fult spel. 

1-0 till VfB och välförjänt avancemang. 

Magnus Falk2022-07-30 03:53:07
Author

Fler artiklar om Stuttgart