VfB - Werder Bremen 0-2

Ok, vad var det nu som hände i Stuttgart?
Werder Bremen vann med 2-0 i Stuttgart, den första segern sedan 2013.
Vad sade media och publiken? Jo, googlar man runt i de olika arkiven så är fansen missnöjda med VfB naturligtvis och klagar mycket på klubbens oförmåga att värva ihop ett lag som håller ihop och som man kan bygga på. Det gnälls också på att man för enkelt släpper iväg spelare som man kan bygga på- senast Ahamada. Sedan är Florian Müller en stadig hack-kyckling. Målvakten Müller, som mot Werder Bremen inte kan lastas för något mål, har problemet att han inte styr sitt försvar med rop, instruktioner och vägval som en modern målvakt gör och ibland sätts försvaret inför svårare situationer. Kritiken växer också mot anfallsspelet, där man helt enkelt saknar en stor forward med målgaranti och om nu Guirassy skall vara denne spelare, så måste framspelarna finnas. VfB lever i öar på planen och ingen helhet, vilket märks med uppställningar som ändras hela tiden. Nu klev Haraguchi in, Vagnoman ut och Nartey tar vänsterbackspositionen.

Mot Bremen var VfB livliga i början med chanser från Guirassy och Führich. Den sistnämnde var aktiv i inledningsvis och det pressades högt för att vinna boll. Werder Bremen, som saknade Weiser, var nervösa och hade problem framför Pavlenka i målet. Men de repade mod och under första halvlek blev det en slagväxling av chanser. Müller gjorde en riktig bra parad framför Bitencourt och Anton hade ett jätteläge efter en hörna, men Pavlenka hade koll.
0-0 i paus, men Guirassy klev av med skada och ersattes av Pfeiffer.

Andra halvleken var som den första, rätt öppen och med en del chanser. Det skulle dock dröja till 70e minuten då danske Stage fick en förlupen boll till höger i straffområdet och med projektilskorna skicka upp den i närmasyte krysset. 1-0 till Werder Bremen.
Strax efter kom 2-0 då Duksch cirklade in ett långskott som var så vackert att det borde bli poesi och 2-0 var ett faktum.

Förlust för VfB och Labbadias kräftgång med VfB fortsätter.