VfBs ungdomssatsning bär frukt genom landslagsspelare

Under Thomas Krücken, som också fått ett stort spelrum av Thomas Hitzlsperger, så har VfBs NachwuchsleistungZentrum(NLZ) fått rejäl fart. Man ser över spelarna annorlunda, uppsamlingsområdet är både smalare och större.Men den gedigna träningen, analysen och övervakningen ger framgång. Många ifrågasätter dock Mislintats flirt med andra länder och att det väller in yngre spelare från Frankfrike, afrikanska länder, Danmark och Australien parallellt med att unga VfB-are lånas ut. Det hänger nog ihop det också, dåmånga yngre spelare ges chansen och ges chansen att utvecklas i andra klubbar och står på tillväxt. I de yngre lagen växer det också fram spelare som tar plats och under den landslagshelg som nu är så är det 11 spelare som är iväg på olika uppdrag och med olika länder. 

Tyska U17 har Dennis Seimen, Paulo Fritschi, Samuele di Benedetto, Alexandre Azevedo och Laurin Ulrich kallade.
Tyska U19 har kallat till sig Jordan Meyer och två på avrop i form av Lukas Laupheimer och Davino Knappe.
Thomas Kastanaras är kallad till Greklands U19 och en mycket intressant Raul Paula åker med tyska U18. Den sistnämnde är en mycket begåvad teknisk spelare.
Med Mirhan Inan (U19) och Semih Kara (U17) har Turkiet två VfB-spelare i truppen och  Gabriel Niculescu spelar för Rumäniens U18 
Thomas Rekdall är iväg med Norges U20-landslag och avslutningsvis är Nuredin Rexhepi och Eliot Bujupi kallade till U16-landslaget för Tyskland. 

En ljusnande framtid? 

Magnus Falk2021-09-04 10:53:07
Author

Fler artiklar om Stuttgart