Viktig seger för VfB

Resultaten gick VfBs väg på lördagen. Kryss mellan Hertha och Bochum. Schalke fick bara en pinne med sig mot Eintracht Frankfurt. Det var följaktligen upplagt för en möjlighet för VfB att ta sig från 17e plats upp till en 15e med seger. Men Mainz 05 är aldrig enkla att spela mot. Danske tränaren Bo Svensson är mycket bra skolad taktiskt och trots att laget saknar någon riktig fixstjärna så har man med målvakten Dahmen- mittlåset Kohr-Bell, Stach-Leandro Barrios och forwarden Ingvartsen fått ihop ett slagkraftigt lag. Mainz hade fortfarande en chans att ta sig till Europa, men då var en seger nödvändig.VfB behövde vinna och fick tillbaka Mavropanos centralt, men tappade Borna Sosa(sjuk) och ersatte denne med Nicolas Nartey. En jubileumsmatch för Stefan Bell också som i sin 255e match för Mainz nu gick upp på samma plats som legendaren Noveski som mest matcher i Bundesliga för FSV Mainz. Grattis till honom. 

Viktig match i "Faschings-staden" inför månghövdad publik och solsken. 
Lagen mönstrade en 3-4-3-uppställning och längst fram bjöds det på bra närkamper mellan den tunge Giurassy och den ansiktsmaskbeklädde Kohr, som trots sin mindre fysiska benägenhet gav sig på Guirassy i varje närkamp. 
VfB hade inledningsvis mest med boll och Mainz fick nöja sig med försvar och bolljakt. 
Men så skrapade de fram en hörna och på den dök Marcus Ingvartsen upp och gjorde 1-0 till hemmalaget. 
Med 26 grader i Mainz så gavs det sedan en dricka-paus och det gav VfB en möjloghet att samla ihop sig. Direkt efter detta kom de ut som sprinters och vann mer bollar än förut.Det gav susen då Endo mötte en retur och kvitterade precis före paus. 
Kapten Endo eller "Legendo" som fansen döpt honom levererade igen. 

Andra halvlek startade utan byten men segt och tempofattigt, Det var inte förrän en räddning av Bredlow och en inbytt Führich som matchen satte fart. VfB fick nämligen en hörna och den knorrade just Führich så pass bra att Guirassy hängde dit bollen.  Dennes elfte mål för säsongen. 
Matchen skakades om av några byten men efter 75 minuter så fick Chris Führich bollen av Endo, vek in från vänster och knorrade in den bakom Dahmen. 3-1, 
Ridå?
Ingalunda för Mainz skapade ett rejält tryck och hade en riktigt farlig dubbelchans, där dock Bredlow gjorde två makalösa räddningar. 
VfB kunde sedan kontra och Coulibaly kunde helt fri rulla in 4-1 till VfB. 
Seger och enormt viktiga tre poäng. 



 

Magnus Falk2023-05-21 22:30:34
Author

Fler artiklar om Stuttgart