2019-05-04 18:30

Werder Bremen - Dortmund
2 - 2

Werder Bremen - Borussia Dortmund: 2-2
Werder Bremen och Milot Rashica - en av säsongens stora utropstecken - blir högst sannolikt utan Europaplats i år igen.

Werder Bremen - Borussia Dortmund: 2-2

Båda lagen förlorare när Bremen hämtade upp underläge hemma mot Dortmund.

Werder Bremen når inte Europa 2019. Efter en svag avslutning av april månad stod det klart att nio poäng på de tre sista matcherna för säsongen var ett måste för att landa topp 7. Efter 2-2 hemma mot Dortmund i den trejde sista omgången står det således klart att den ambitiösa målsättningen inte kommer att uppnås. En liten matematisk chans finns fortfarande kvar, men det krävs två raka Bremensegrar och precis rätt resultat i en så lång rad andra matcher att det är lika bra att ställa in sig på att Bremen inte blir bättre än nia i Bundesliga 2018/19. Tungt, speciellt efter det bittra uttåget ur DFB-pokal förra veckan, där en felaktig straff tio minuter från slutet skickade Bayern München till final. Förmodligen var kvällens resultat än tyngre för de gulsvarta, som nu har ungefär lika stor chans på ligatiteln som Werder har på Europa. Båda lagen lämnade Weserstadions gräs som förlorare denna afton.

Upphämtningen
Werder ligger under med 0-2 i halvtid, men kommer ändå undan med en pinne efter två snabba mål halvvägs in i andra halvlek, ett från Möhwald och ett från Pizarro. Bortsett tabellförutsättnigarna är det en bra insats och ett okej resultat i en svår hemmmatch. Att åter hämta upp ett underläge med två mål visar på mental styrka.

Claudio Pizarro
Putsade på sitt eget rekord i Bundesliga. Den högsta åldern på en målskytt i Tysklands högsta liga är numer 40 år 7 månader och 1 dag. Tidgare har Kohfeldt öppnat för en förlängning från denna ikon, och kan man göra poängivande mål på Borussia Dortmund finns ju ingen anledning att sluta.

Ludwig Augustinsson
Fick med sig en assist på Pizarros 2-2. En fin snett-inåt-bakåt-boll efter starkt närkampsspel nere i straffområdets högra hörn utgjorde svenskens fjärde assist för säsongen. Fem poäng på 32 matcher har han skrapat ihop, ett klart fall framåt från förra säsongens 2 poäng (varav 1 assist) på 29 matcher. Men något fler poäng ska man nog kunna kräva av en spelare som är så pass delaktig i det offensiva spelet. Augustinssons vårsäsong har inte levt upp till förväntningarna, framför allt har de defensiva misstagen kommit för ofta.

Bundesligarekordet
Werder Bremen är på väg att fullfölja sin 55:e säsong i Bundesliga, som grundades 1963. Werder har spelat samtliga säsonger av ligan utom en. Hamburger SV har likt Werder endast missat en säsong av den högsta serien, nämligen denna säsong. Nu är de på god väg att missa avancemanget tillbaka till högstaligan. Om så sker blir Werder Bremen den förening som gjort flest säsonger någonsin i Bundesliga.

Ludvig Sandahl2019-05-04 21:11:58
Author

Fler artiklar om Werder Bremen