Werder Bremen - Hoffenheim
1 - 1

Werder Bremen - Hoffenheim: 1-1

Ny fin prestation och ny assist av Augustinsson räckte till en pinne mot Hoffenheim

Werder Bremen fortsätter att visa upp tendenser på att höstens formsvacka är över. Förra omgångens match på Westfalenstadion slutade visserligen med förlust efter en svag matchinledning, men spelet i andra halvlek var lovande och en poäng var inte alltför långt borta. Onsdagens hemmamatch mot Hoffenheim följde ett liknande mönster. Gästerna var första halvleks bästa lag och ledde med 1-0 i paus efter Bittencourts ledningsmål i 31:a minuten. Den andra halvleken var starkare för de grönvita, och efter att Theodor Gebre Selassie utjämnat i minut 57 (på assist från Ludwig Augustinsson, hans andra assist på två matcher), var känslan att publiken på Weserstadion skulle få avsluta sin höstsäsong med en trepoängare. Chanser fanns, men fler mål kom inte. Matchen slutade 1-1.

Grönvita röster (alla citat till Werder.de):

Florian Kohfeldt, tränare SVW: "Hoffenheim förtjänar att ta ledningen. Efter det gör vi en fin match, vi har många fina anfall, men vi gör inga mål. Därför grämer jag mig enormt över resultatet. Vår fotboll och vår utvecking på det stora hela ser jag ändå som positiv. Nu laddar vi om och reser till Leipzig på lördag för att vinna."

Frank Baumann, sportchef SVW: "Hoffeneim var bäst inledningsvis och förtjänar att vara i ledning. I andra halvlek har vi mer mod och övertygelse, något som också är viktigt för vårt spel."

Davy Klaassen, frustrerad mittfältare: "Jag har aldrig tidigare varit med om en match där mitt lag skapat så många chanser och gjort så få mål."

Ludwig "Bensinmacken" Augustinsson: Jag tycker att vi spelar bra i hela andra halvlek. Vi hade många möjligheter och hade behövt göra minst ett mål till. Idag visade laget att vi är ett starkt team."

Max Kruse, lagkapten SVW: I slutändan måste man vinna sådana här matcher om man vill vara med och slåss där uppe. Vårt mål var tre poäng. Det uppfyllde vi inte, och det måste vi analysera. På det stora hela saknar vi ofta "cleverness" i vårt spel.

Det grönvita anfallet
Har underpresterat under hösten. Den lagdel som på pappret är starkast är den som stundtals glänst minst. Frånvaron av mål oroar. Att Max Kruse inte kan vara den anförare han är tänkt att vara är en stor begränsning, och i kombination med att nyförvärven Harnik och Osako inte levt upp till förväningarna (de två har mäktat med fem mål sammanlagt, ett fler än vad mittfältaren Maximilian Eggestein gjort ensam) får höstens målproduktion (26 mål på 16 matcher) ses som en underprestation, även om det inte är någon katastrof. Med namnkunnigheten i truppen ska ett snitt på två mål per match inte vara för mycket begärt.