2020-06-27 15:30

Werder Bremen - 1. FC Köln
6 - 1

Werder Bremen tog sista chansen - till kval efter storseger mot Köln

Werder Bremen tog sista chansen - till kval efter storseger mot Köln

De grönvita bäst när det gällde - och fick hjälp av FC Union

Werder Bremen är alltjämt ett Bundesligalag. Den nästan 40 år långa sviten hade mycket väl kunnat dö under lördagseftermiddagen, men de grönvita från norr plockade fram sin allra bästa prestation sedan uppehållet mot ett oinspirerat FC Köln och vann stort när det behövdes som mest. Det var en eftermiddag där Werder visade att man vill och bör vara kvar i Bundesliga. Snabbt, intensivt anfallsspel med en och annan tursam studs och knapp onside tog Werder till 3-0 efter bara en halvtimme, och medvetna om att målskillnaden var av stor vikt trummade man på i andra. 6-1 hemma på Weserstadion (med fem olika målskyttar!), samtidigt som Fortuna Düsseldorf föll i Berlin. På förhand ett nästan otänkbart scenario. Resultaten betydde att Werder passerade Fortuna på mållinjen och får en slutgiltig chans att rädda sin existens i Bundesliga.

I kvalet väntar FC Heidenheim. Länge fanns chansen/risken/möjligheten att få ett Nordderby i kvalet, Bremen mot Hamburg. Och då Heidenheim förlorade sin avslutande match i ligan med 3-0 behövde HSV endast ett kryss på sitt håll, hemma mot Sandhausen. Kryss hemma mot Sandhausen i skarpt läge alltså. Resultatet? Förlust med 5-1... Kvalmatcherna mot FC Heidenheim spelas den 2 respektive 6 juli. Bremen börjar hemma.

Davy Klaassen om segern: "Jag tror inte att många hade förväntat sig det här. Men vi trodde på det. Vi kände att hela staden och hela föreningen har trodde på det. Det betalade sig. Att vi gör tre snabba mål hjälpte såklart. Vi är givetvis glada, men inte nöjda"

Niclas Füllkrug om Unions seger över Düsseldorf: "Vi riktar ett tack till Union Berlin. Otroligt att de spelar med gasen i botten i den sista omgången. Jag vet inte om vi kanske måste skicka dem ett flak öl... Idag är vi mycket, mycket glada. Nu har vi det i egna händer igen."

Florian Kohfeldt inför kvalspelet: "Den brutala pressen finns kvar. Vi har nu två matcher framför oss som gäller allt. Ur den aspekten har inte mycket förändrats. Den lilla, subtila skillnaden är att vi har det i egna händer nu. Men vi får inte vika oss en millimeter, inte en millimeter!"
 

Ludvig Sandahl2020-06-28 20:37:51
Author

Fler artiklar om Werder Bremen