Werder Bremen - Augsburg
4 - 0

Werder firade 120 år med storseger

Krossade Augsburg på hemmaplan

Efter en vecka där både klubbens 120-årsdag och en minnesvärd seger i Dortmund redan avhandlats var känslan inför söndagens hemmamatch mot Augsburg att inget kunde gå fel. Med energin från straffsegern i tisdags och trycket från ett fullsatt Weserstadion i ryggen gick Werder, iklädda en jubileumströja med ett, låt oss säga, ovanligt utseende, ut och totalt dominerade första halvtimmen. 3-0 efter 28 minuter. Målskyttar: Rashica, Johannes Eggestein och Rashica igen. Den unge kosovanens andra för dagen var särskilt vackert, där han med kvicka fötter och ett iskallt avslut fullbordade en blixtsnabb kontring bara sekunder efter Eggesteins 2-0, som kom på en fast situation i den 27:e minuten.

Efter 36 minuter tvingades Werder till ett tidigt byte, då just Rashica till stående ovationer kliver av med en skadekänning. In kommer Kevin Möhwald. Ett defensivt byte, men också ett klokt sådant. Jobbet framåt var redan gjort, och Möhwald sattes in för att säkra upp defensiven. Med Rashica försvann mycket av Werders fart och energi framåt, och gästerna släpptes in i matchen mer och mer. Augsburg har spetskvalitet i sitt anfall i form av Alfred Finnbogason, och islänningen fick en bra chans till reducering bara två minuter innan halvtid när han kom fri med Jiri Pavlenka. Tjecken överlistade sin motståndare den gången, och mycket närmre än så var aldrig Augsburg ett mål i den första halvleken. 3-0 till Bremen i halvtid.

Den andra halvleken var klart långsammare och mindre innehållsrik än den första. Augsburg tilläts ha mer boll, men förvaltade den inte med någon större kvalitet, och när Finnbogason försvann på grund av skada efter knappt 70 minuter kändes saken klar. Claudio Pizarro, som nu uppnått en ålder som gör honom till Bundesligas äldsta målskytt genom tiderna vid hans nästa mål, byttes in med kvarten kvar. Han skulle också blanda sig in i förarbetet till kvällens sista mål, när han nickskarvade en andraboll efter en hörna, som kort därpå landade hos inbytte Kevin Möhwald som säkert placerade in 4-0 från straffområdesgränsen. Werder Bremen vinner sin jubileumsmatch med 4-0 och håller Europadrömmen vid liv. Tre poäng upp till femteplatsen, trots att Werder ligger på tionde plats. Oerhört jämnt. En kanonvår krävs för att nå hela vägen upp, men efter den här veckan är det lätt att vara hoppfull.

Florian Kohfeldt: "Det blev klar seger idag. Killarna lade ner enormt mycket, även i några mindre bra perioder i första halvlek. Vi hade kontringar som vårt viktigaste verktyg idag och genomförde våra kontringslägen på ett bra sätt."

Nästa match för Werder, som inte förlorat sedan 12 december, är Hertha BSC borta lördag 16 februari klockan 15:30. Kvartsfinalerna i DBF-Pokal lottades kort efter matchen. Werder möter Schalke på bortaplan i början av april.