Argentina - Mexiko: Nervkittlande vinst när det gällde som mest - Messi med drömmål
Messi visade framfoten när det gällde som mest.

Argentina - Mexiko: Nervkittlande vinst när det gällde som mest - Messi med drömmål

Argentina med Lionel Messi i spetsen slog Mexiko med 2-0. Messi klev fram med ett perfekt placerat skott bredvid stolpen när matchen var som svårast. Ytterligare ett mål av rang från supertalangen Enzo Fernandez cementerade Argentinas hopp om avancemang.

Det sägs att de bästa spelarna kliver fram när det behövs som mest. För argentina-fansen låg hoppet på att Messi skulle axla just den rollen och ikväll blev de inte besvikna.

Efter en historiskt chockartad förlust mot Saudiarabien var Argentina pressade att vinna mot Mexiko. Då spelet i första matchen lämnade mycket att önska valde tränaren Lionel Scaloni drastiskt nog att byta ut hälften av utespelarna till årets viktigaste match. Varav 3 försvarare i backlinjen ersattes.

Tagliafico, Romero, Molina, Paredes och Gomez lämnade plats för Acuña, Martinez, Montiel, Mac Allister och Rodriguez.

Inledningsvis var det mycket av samma visa från första matchen. Argentina spelade ett säkert, för att inte säga fegt, spel där bollinnehav och kyla prioriterades före kreativt och sprudlande anfallspel.

När klockan passerat 60 minuter började man dock undra. Kommer Argentina och för många världens bästa spelare genom tiderna få sina VM-drömmar släckta efter endast 2 spelade matcher?

Men så tog Di Maria emot bollen utanför ett kompakt mexikanskt straffområde och tittade upp. Som så många gånger förut letade och hittade han sin kompanjon Messi som dittills varit den enda spelaren som haft någon intention att skapa något. Efter en tillrättande touch och ett perfekt långskott (som inte var en centimeter fel) sköt Messi liv i Argentina och därmed hoppet om ett VM-avancemang.

Kommande 20 minuter spelade Argentina sin bästa fotboll hittills i detta världsmästerskap. Med intention och tro bakom varje passning började argentinarna hitta varandra i spelet. Trots att Scaloni valde att slänga in en tredje mitbback i Romero för att gardera sig mot de mexikanska långbollarna började Argentina skapa fler chanser. Och för andra gången om skulle de få utdelning genom ett riktigt drömmål.

Benficas supertalang Enzo Fernandez fick bollen på vänster sida om det mexikanska straffområdet och efter en överstegsfint vek han inåt på ett sätt som påminde om en högerfotad Messi. Och avslutet därefter höll samma mått som “La Pulgas” dessförinnan. Ett perfekt placerat avlut på bortre stolpen gjorde att den ljusblå skaran av de 88 000 på plats på Lusail Iconic stadium utbrast i ett extatiskt jubel. Ett riktigt klassavslut som nästan (nästan) kan mäta sig med Maxi Rodriguez balja från VM 2006 då Argentina slog ut Mexiko i åttondelen.

Mycket mer än så skedde inte i matchen och i och med slutresultatet 2-0 kan Argentina andas ut en lättnadens suck samtidigt som hoppet om guld och en värdig sorti för Messi än en gång har tänts.

När världens kanske bästa spelare genom tiderna gör just det som de bästa spelarna genom tiderna gör. Ja, då finns det all anledning att ha hopp.
 
 

Riki Cacerasrikicaceras@gmail.com2022-11-26 23:01:00
Author

Fler artiklar om Argentina