Lagbanner
1-1 i genrepet
Mot Brasilien

1-1 i genrepet

Australien tog idag emot Sydafrika i Sydney i ett sista genrep på hemmaplan. Två mål inom loppet av två minuter gav ett X i en ganska seg match. Nu väntar resan till Brasilien för vidare uppladdning.

50.459 personer hade tagit sig till ANZ Stadium för att se Socceroos genrep mot Sydafrika under lunchtid svensk tid.
 
Sydafrika tog ledningen
efter 13 minuters spel där försvaret i Australien ej fick bort bollen efter ett vänsteranfall. Målskytt för Sydafrikanerna var Ayanda Patosis. Bara två minuter senare kvitterade Tim Cahill på en snygg och kraftfull nick i kamp med Sydafrikas målvakt. Den klassiska "boxing flag" var ett givet inslag och gav några resande hårstrån hos vederbörande.

Fler mål blev det inte i matchen trots att lagen hade chanser till ytterligare nätrassel. Ofta överarbetades situationerna vilket var en besvikelse att se. Sydafrika visade sig vara vasst i sina omställningar och hotade i sin tur hemmalagets försvar flera gånger. Smolk i glädjebägaren var att försvarare Ivan Franjic utgick skadad. Förhoppningsvis är det inte alltför allvarligt men någon prognos är för tidig att ställa. Förbundskapten Agne Postecoglou valde att ge kaptensbindeln till Tim Cahill som i sin tur byttes ut i 62:a minuten. Övrigt att nämna är att Josh Kennedy kom in och rev ner en del applåder.

Här kan ni se highlights:
http://www.foxsports.com.au/football/socceroos/socceroos-labour-to-a-11-draw-in-their-world-cup-farewell-match-against-south-africa/story-e6frf4l3-1226932363834

 

Joel Anderssonjoel.x.andersson@hotmail.se2014-05-26 21:41:18
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar