Lagbanner

18-årig jättetalang inkallad till VM-kvalet

Två återbud och två nya spelare. Det meddelar Ange Postecoglou inför VM-kvalet, där 18-årige Daniel de Silva nu får chansen.

Australien påbörjar kvalet till VM 2018 med en bortamatch mot Kirgizistan den 16:e juni. Socceroos.com uppger nu att Ange Postecoglou har meddelat två återbud och att han även har presenterat ersättarna.
Spelarna som tvingas tacka nej till matchen är försvararen Trent Sainsbury och QPR-nyförvärvet Massimo Luongo, anledningen ska vara att duon dras med lättare skador. Istället får två debutanter chansen i truppen.

18-årige Daniel de Silva, som fanns med i den preliminära truppen till Asiatiska Mästerskapen, får nu chansen att göra sin landslagsdebut. Den offensive mittfältaren, som är född 1997, stod under den gånga säsongen för tre mål på 18 matcher för Perth Glory. De Silva lämnar i sommar A-League för Serie A och Roma, kanske har han då hunnit med sin landslagsdebut.

Den andra spelaren som har chansen att få göra sin debut är desto mer okänd. Det handlar nämligen om försvararen Tomislav Mrcela. 24-åringen är född i Australien men lämnade, enligt Socceroos.com, landet redan som elvaåring. Detta då familjen flyttade till Kroatien. Ange Postecoglou ska ha haft koll på honom under den senaste tvåårsperioden och väljer nu att ge försvararen, som till vardags spelar i Lokomotiva Zagreb, chansen att göra sin landslagsdebut.
 

Robert Rosén2015-05-30 15:29:00
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar