Lagbanner
Truppen till träningsmatchen mot Rumänien den 6 Februari.
Är Lucas Neill verkligen en man för landslaget?

Truppen till träningsmatchen mot Rumänien den 6 Februari.

Med kommentarer

Målvakter
Mark Schwarzer, Fulham FC (England)
Adam Federici, Reading FC (England)

Frågan är om Schwarzer egentligen hade behövt vara med i en sån här match? Han är som bekant en av Fulhams absolut viktigaste spelare och skulle säkerligen behäva vila lite å andra sidan kan det mycket väl bli så att han inte spelar alls och att det blir en "semester" för honom. Federici är allmänt sedd som arvtagaren till Schwarzer och har varit i den positionen ändå sedan han blev ordinarie i Reading för knappt 5 år sedan. Jag saknar Mitch Langerak, Mat Ryan, Mark Birighitti eller någon av dom andra unga målvakterna som finns bakom Federici.

Försvarare
Lucas Neill, Al-Wasl FC (UAE)
Luke Wilkshire, FC Dynamo Moskva (Ryssland)
Rhys Williams, Middlesbrough FC (England)
Michael Zullo, FC Utrecht (Nederländera)
Robert Cornthwaite, Chunham Dragons FC (Sydkorea)
Ryan McGowan, Shandong Luneng Taishan FC (Kina)
Jason Davidson, Heracles Almelo (Nederländerna)

En ganska välbalanserad uppställning med Neill som den klara ledaren även om samma resonemang gäller för honom som för Schwarzer speciellt eftersom han spelar i en liga som till och med är sämre än A-League och inte ens i ett topplag. Holger Osieck letar fortfarande efter en vänsterback men dom tänkta konkurrenterna där Zullo och Davidson spelat mest som vänstermittfältare respektive mittback under säsongen. Cornthwaite kanske verkar oglamorös men har gjort det riktigt bra sedan sin landslagsdebut mot Sydkorea i höstas och tillför stabilitet. Också kul med Rhys Williams i the Socceroos igen efter en tids skadefrånvaro.

Mittfältare
Mark Bresciano, Al-Gharafa SC (Qatar)
Brett Holman, Aston Villa FC (England)
Mile Jedinak, Crystal Palace FC (England)
Matt McKay, Changchun Yatai FC (Kina)
Nikita Rukavytsya, 1. FSV Mainz 05 (Tyskland)
James Holland, FK Austria Wien (Österrike)
Tommy Oar, FC Utrecht (Nederländerna)

Även här balanserat men än en gång kan man fråga sig varför exempelvis Bresciano och McKay är med? Oar är halvskadad och kan komma att utgå. Det kan mycket väl bli ett positionsbyte mellan Rukavytsya som kan spela på topp och Kruse som har huserat på kanten under större delen av sin landslagskarriär.  

Anfallare
Robbie Kruse, Fortuna Düsseldorf (Tyskland)
Alex Brosque, Al-Ain FC (UAE)
Mathew Leckie, FSV Frankfurt (Tyskland)

En helt ok uppställning men jag måste säga att jag saknar Scott McDonald. Trots att han ofta spelat bra i landslaget har han aldrig gjort mål för The Socceroos. På 19 matcher i The Championship har McDonald gjort 10 mål och 5 assists jag tycker att det är prestationer goda nog för att ge honom en plats. Speciellt i och med att detta skall vara ett landslag baserat på europeiska spelare och då kan jag inte förstå att Osieck alls tar ut Brosque som visserligen gör en hel del mål men det i Förenade Arabemiraten.

Önskad Startelva

Federici
McGowan - Williams - Cornthwaite - Zullo
Jedinak - Holland
Kruse - Holman - Oar
Rukavytsya

Egentligen vill jag inte att Wilkshire, Neill, Bresciano, McKay eller Brosque skall få spela något alls. Dom hör inte hemma i en sån här match överhuvudtaget enligt mig. Det är ju dock osannolikt att det blir så men jag hoppas att alla av dom spelare som jag har min önskade startelva får minst 45 minuter. Sedan har vi Leckie som kan byta rakt av på endera kant eller längst fram och Davidson som rimligtvis bör få dela rakt av med Zullo vilket ger dom en halvlek var.

Jag tror inte heller att det är denna startelva som Osieck kommer ta ut. Jag tror alldeles för lite på honom för att jag ska tro att han tänker på det spår som alal andra tänker, nämligen träningsmatcher är träningsmatcher och därför bör eller t.o.m. ska man använda dom för att testa nya spelare speciellt om man faktiskt tar ut såna i truppen.

Håll utkik här och på formuet efter sändningsinfo.

Tor 2013-01-30 15:08:23
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar