Australien i semifinal
Kung Cahill sköt landet till semifinal

The Socceroos lever vidare i turneringen som spelas i Australien. Kina slog man tillbaka med 2-0 efter att Timmy Cahill (vem annars) svarat för båda målen i andra halvlek.

Fyra lag återstår av 2015 års upplaga av Asian Cup. Australien är ett av dessa lag efter att man besegrat Kina med 2-0. 46.067 personer på Suncorp Stadium fick se den underbara "Boxing flag" två gånger av allas våran Tim Cahill när han på egen hand sänkte Kina. Faktum är dock att Kina var bättre än Australien i första halvlek och hemmanationen såg då inte speciellt alert och vaket ut.

När Australien tog ledningen med 1-0 var det en delikatess av ikonen Cahill som genom en bicycleta fick se bollen vittja nätet och en gul/grön glädje visste inga gränser i Brisbane. 2-0 kom sedan 15 minuter senare efter ett fint inlägg av Jason Davidson. Vem var först på bollen? Jo Tim Cahill igen.

Nu njuter vi ett tag och inväntar semifinalen på tisdag på Hunter Stadium i Newcastle mot Förenare Arabemiraten som överraskande slog ut Japan på straffar. I den andra semifinalen möts Sydkorea och Irak.