Lagbanner
Australien klart för fotboll-VM 2018
Mile Jedinak tvåmålsskytt i avgörandet

Australien klart för fotboll-VM 2018

Efter 0-0 i Honduras fixade Socceroos sin VM-biljett i Sydney på onsdag förmiddag (svensk tid) via en stabil 3-1 seger över ett lamt och svagt Honduraslag. Sydamerikanerna hade inte mycket att komma med och Australien är därmed kvalificerat för sitt fjärde raka VM-slutspel.

Landslaget förlorade endast en match i kvalet till VM i Ryssland (Japan borta) och när man slängde bort poäng i Thailand via 2-2 stod det efter tio matcher klart att både Japan och Saudiarabien placerade sig före Australien i gruppen. Ett misslyckande såklart och kritiken lät inte vänta på sig där förbundskapten Ange P fick den största av sleven. Man behövde nu kvala sig till VM via först Syrien (som man med nöd och näppe klarade av efter förlängning) och det sista hindret skulle visa sig bli Honduras.

Frågade du mig innan kvalmatcherna mot Honduras så var jag skeptisk med tanke på att Honduras länge under sitt kval legat på rätt sida i CONCACAF. När man dock släppte in ett sent mål i avslutningen mot Costa Rica resulterade detta i att man blev 5a och var tvunget att kvala till VM.

Ser vi tillbaka på både match 1 och match 2 i detta kval mellan Australien och Honduras är det bara att konstatera att vederbörande hade fel. Australien var det klart bättre laget i första mötet i Honduras och även i andra matchen var det fördel australiensarna som går vidare välförtjänt med sammanlagt 3-1.
Tvåmålsskytt denna kväll i Sydney blev Mile Jedinak med två inslagna straffar följt av ett självmål.

Australien kommer hamna i Pott 4 när lottningen äger rum på fredag 1 december och kan komma att möta några riktigt tuffa nationer. Ska vi se nyktert på det hela har Australien svarat för en bra insats genom att ”bakvägen” tagit sig till VM men kvalitetsmässigt måste man betraktas som ett av de sämre lagen i det kommande VM. Överlag har det gått alldeles för långsamt alldeles för ofta och det kommer att gå undan i Ryssland, that´s for sure.

Hur som helst – vi är i VM!

Keep the faith!

Joel Ajoel.x.andersson@hotmail.se2017-11-15 12:00:00
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar