Lagbanner
Australien klart för VM

Australien klart för VM

Efter mycket möda och stort besvär är Socceroos klart för sitt femte raka VM-Slutspel. Detta efter ett gastkramande straffavgörande mot Peru på neutral plan.

VM 2006, 2010, 2014, 2018 och nu 2022. Det är ett faktum efter att Australien lyckats betvinga Peru på straffar i den avgörande matchen (0-0 vid ord tid och förlängning). Alex Valeras straffmiss blev avgörande och innebar att Australien tog revansch på Peru. Man föll mot samma motstånd i VM 2018 med 2-0 men lyckades nu alltså bättre.

Graham Arnold har lyckats med uppgiften. Trots att landslaget tvingades till en svår omväg mot VM lyckades man ta sig dit. Det är imponerande, speciellt med tanke på att nuvarande generation inte är särskilt framstående. Som exempel placerade man sig som trea i Grupp B med åtta respektive sju poäng efter Saudiarabien och Japan. Endast en pinne skiljde ner till Oman innan man till slut lyckades betvinga Förenade Arabemiraten i första kvalet med 2-1. 

Även i kvalet till VM 2018 tog man denna omväg (besegrade Syrien och sedan Honduras) vilket självklart måste anses som starkt när man misslyckats att kvalificera sig via de två direktplatserna. Trots att landslaget inte har den stjärnglans som fornstora dagar lyfter vi på hatten för Australien och hela Oceanien. 

Vilka gör man då sällskap i samma grupp i VM i Qatar i November? Jo följande: Frankrike, Danmark och Tunisien.

KEEP THE FAITH!

Joel Ajoel.x.andersson@hotmail.se2022-06-13 23:12:00
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar