Lagbanner
Dom landslagsaktuella - Målvakterna
Huvudkandidaten heter än så länge Mark Schwarzer.

Dom landslagsaktuella - Målvakterna

I tur och ordning kommer jag att gå igenom dom spelare som är eller kan komma bli aktuella för The Socceroos till VM i Brasilien.

Förnamn Efternamn (Ålder), Klubb, Liga (Nivå i landet)
 
Mark Schwarzer (40), Fulham, Premier League (1)
Om Schwarzer fortsätter att spela på högsta nivå i Fulham fram till VM så ser jag inte att ngågon skall kunna hota hans plats som förstemålvakt. Han har dock sett lite ointresserad ut i en del matcher på senaste tiden exempelvis mot Rumänien i början av februari så jag hade slutat att ta ut honom till vänskapsmatcher om jag varit Holger Osieck.
 
Adam Federici (28), Reading, Premier League (1)
Har länge setts som arvtagaren till Schwarzer och har under flera år varit förstavalet för Reading först i The Championship och sedan även i Premier League. Erfarenheten och skickligheten har han definitivt men frågan är om han riskerar att bli överhoppad i en eventuell generationsväxling för det finns kandidater bakom.
 
Brad Jones (30), Liverpool, Premier League (1)
Är numera reservmålvakt i Liverpool men har trots det fått spela hela 14 A-Lagsmatcher i alla tävlingar tack vare Pepe Reinas skador. Kan han komma till en annan klubb och bli förstemålvakt så finns potentialen att han jobbar sig förbi både Schwarzer och Federici. Det är dock i dagsläget inte lönt att ta ut honom till dom trupper där man har 3 målvakter utan då bättre att satsa på yngre alternativ.
 
Mitchell Langerak (24), Borussia Dortmund, Bundesliga (1)
Efter sitt genombrott i Melbourne Victory under våren 2010 blev han snabbt såld till Dortmund där han fått ta rollen som reservmålvakt och elev till det givna förstavalet Roman Weidenfeller. Han har dock imponerat stort när chanserna kommit; han fick göra debut på bortaplan mot Bayern München i en match som Dortmund vann med 3-1 och har sedan dess gjort ytterligare 6 A-lagsmatcher alla har slutat i segrar. Oron här är att han får spela för lite då han inte figurerar ofta i Dortmunds reservlag i Bundesliga 3. Det skulle ju dock vara excellent om Langerak eventuellt tar Weidenfellers plats och får spela på yttersta toppnivå med Dortmund och av framtidsnamnen så är han klart det mest spännande.
 
Mathew Ryan (20), Central Coast Mariners, A-League (1)
Ryan är redan en av dom bästa målvakterna i A-League och gör sin tredje säsong som etta i Mariners. Han har dock fortfarande en lång väg att gå då han haft hjälp av ett av ligans bästa försvar i Mariners. Klarar han av övergången till en europeisk klubb och då kanske en med förhållandevis sämre försvar så har han chansen att bli en ännu hetare kandidat men i dagsläget får han fokusera på att avsluta A-League säsongen och gruppspelet i Asian Champions League med Mariners.
 
Bubblare
Mark Birighitti (21), Newcastle Jets, A-League (1)
Alex Cisak (23), Oldham Athletic, League One (3)
Dean Bouzanis (22), Oldham Athletic, League One (3)
Eugene Galekovic (31), Adelaide United, A-League (1)
Nathan Coe (28), Melbourne Victory, A-League (1)

Tor 2013-03-13 16:46:37
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar