Lagbanner
Inför Holland

Inför Holland

Australien ställs inför en svår uppgift ikväll när Holland står som motståndare i omgång två av VM. En poäng är ett måste om man vill hålla liv i gruppen och det gäller att varje spelare presterar på sitt max för att lyckas med detta.

Australien har slickat sina sår efter förlusten i öppningsmatchen mot Chile. Trots en bra andra halvlek lyckades man inte komma ikapp chilenarna utan man föll med 3-1. En poäng i denna match är ett absolut måste om man vill hålla drömmen om avancemang vid liv till match tre som spelas på måndag.

Dessvärre tvingas Ange Postecoglu avvara Mark Milligan från möten med Nederländerna p.g.a. en lårskada. Samma typ skada drabbades även Ivan Franjic av vilket tyvärr har inneburit slutet för Franjics VM-äventyr då skadan ej kommer kunna läka i tid. I och med detta kommer det åtminstone bli två förändringar i laget jämfört med de elva spelare som startade matchen mot Chile. Trolig ersättare för Milligan lär bli James Holland eller Matt McKay. Hur Ange gör på högersidan är mer oklart. Hur som haver behöver Australien göra en mycket bra prestation för att leva vidare i denna grupp. Holland slog tillbaka Spanien med klara 5-1 och lär inte vila på hanen mot Socceroos. För Australien gäller det att stå upp och kriga i 90 minuter och kan man kopiera spelet i andra halvlek bör det finnas hopp inför kvällens drabbning.

I Holland kryllar det av världsspelare. Robben, Van Persie, De Jong med flera får givetvis bära favoritskapet men man har också höjt ett varningens finger inför detta möte då man vet vad Australien mäktat med under tidigare VM-upplagor. Dessutom har Australien bra statistik mot Nederländerna med en seger och två X vilket gör att förhoppningarna ändå finns någonstans i bakhuvudet.

Avspark är 18.00 och matchen sänds i SVT2.
GO SOCCEROOS!

Joel Anderssonjoel.x.andersson@hotmail.se2014-06-18 12:38:14
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar