Lagbanner
Postecoglou tar fullt ansvar

Postecoglou tar fullt ansvar

Kvalrundans första förlust för Australien ger nationen en småknepig avslutning. Man måste hämta in minst två mål och förbundskapten Ange P ger här sin syn på matchen kort efter drabbningen på Saitama Stadium.

Kvalrundans första förlust för "The green and gold" ger nationen en småknepig avslutning. Med två mål sämre än Saudiarabien är det just två baljor man måste hämta in och gå förbi på tisdag när kvalet avslutas. En vinst kommer det bli mot slagpåsen Thailand men det gäller att dunka in så många mål som möjligt och hoppas att Japan stretar på bra mot Saudierna.

Coach Ange Postecoglou är besviken efter förlusten i Japan och tar fullt ansvar för laguttagning och det spelmässiga:

"- Det är svårt just nu att summera hela tillställningen men vi är besvikna med utfallet av matchen. Vi hade våra bra moment men fick aldrig riktigt kontroll över matchen, speciellt inte på mittfältet. Tyvärr lyckades vi inte hota tillräckligt och det första målet dödade oss"

Nu ställs Socceroos inför en trolig målskillnadsaffär på tisdag - något vi såklart hade undvikit och självrannsakan är stor:

"-Jag tar ansvar för laguttagningen och på sättet vi spelade. Det är ett resultat av vad jag valde för spelare och tyvärr hade vi inte en bra kväll. På tisdag gäller det att spela på ett helt annat sätt och att vara på hemmaplan kommer vara en stor skillnad. Dessvärre kommer vi behöva förlita oss på andra resultat men vi ska göra vårt jobb och se hur långt det tar oss", avslutar Ange.



 

Joel Ajoel.x.andersson@hotmail.se2017-08-31 16:57:24
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar