Lagbanner
Truppen till VM-kvalet uttagen!

Truppen till VM-kvalet uttagen!

VM-kvalet avslutas nu i juni och Australien som för närvarande ligger trea i gruppen har tre matcher kvar att spela. Den 4 juni möter man gruppledaren Japan borta innan man åker hem till Australien igen för att spela två avgörande matcher om en plats till VM i Brasilien. Den 11 juni möter man Jordanien och den 18 juni tar man emot Irak, med undantag för några återvändande veteraner är det en väntad trupp.

Holger Osieck har tagit ut en trupp på 26 man där ett antal namn återigen är tillbaka i landslaget. veteranen Lucas Neill är återigen tillbaka efter att ha missat matchen mot Oman. Dessutom är Mitchell Langerak, Sasa Ognenovski och Joshua Kennedy uttagna i landslaget efter en tids frånvaro.

Hela truppen lyder enligt följande:

Målvakter
Mark Schwarzer, Fulham (England)
Eugene Galekovic, Adelaide United
Mitchell Langerak, Borussia Dortmund (Tyskland)

Försvarare
Lucas Neill, Klubblös
Luke Wilkshire, Dynamo Moskva (Ryssland)
Jade North, Brisbane Roar
Sasa Ognenovski, Umm-Salal (Qatar)
Michael Thwaite, Perth Glory
Michael Zullo, Utrecht (Nederländerna)
Robert Cornthwaite, Chunnam Dragons (Sydkorea)
Ivan Franjic, Brisbane Roar
Ryan McGowan, Shandong Luneng Taishan (Kina)

Mittfältare
Mark Bresciano, Al-Gharafa (Qatar)
Tim Cahill, New York Red Bulls (USA)
Brett Holman, Aston Villa (England)
Mile Jedinak, Crystal Palace (England)
Matt McKay, Changchun Yatai (Kina)
Mark Milligan, Melbourne Victory
Dario Vidosic, Adelaide United
James Holland, Austria Wien (Österrike)
Tommy Oar, Utrecht (Nederländerna)
Tom Rogic, Celtic (Skottland)

Anfallare
Archie Thompson, Melbourne Victory
Joshua Kennedy, Nagoya Grampus (Japan)
Robbie Kruse, Fortuna Düsseldorf (Tyskland)
Alex Brosque, Al-Ain (Förenade Arabemiraten)

I gruppen har Japan stuckit iväg med 13 poäng på sex matcher, därefter följer Jordanien med sju poäng, Australien och Oman med sex poäng och slutligen Irak med fem poäng. Jordanien och Oman har dock spelat sex matcher mot Australien och Iraks fem. Detta bäddar för några väldigt intressanta matcher där Australien via vinster mot Jordanien och Irak tar en direktplats till VM men poängtapp kan göra att man till och med missar kvalplatsen. Det rutinerade laget har underpresterat grovt hittils och det vore att betrakta som en enorm skräll ifall man inte är före Jordanien, Oman och Irak när alla åtta omgångar är spelade, men i fotboll kan allt hända.

I A-League har en del intressanta värvningar skett. Den före detta irländske supertalangen Liam Miller som spelat i bland annat Celtic och Manchester United lämnar efter två säsonger Perth Glory för att istället testa lyckan i Brisbane Roar. En hel del medier uppger även att ett av Australiens största löften, målvakten Matthew Ryan lämnar Central Coast Mariners. Det uppges att Ryan nekat kontraktserbjudanden från både engelska Sheffield United och danska Randers för att skriva på för den belgiska storklubben Club Brügge. Än så länge har detta dock inte bekräftats på footballaustralia.com.
 

Robert Rosén2013-05-26 17:06:25
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar