Lagbanner

U20-VM är i full gång!

Sedan ett par dagar tillbaka håller årets upplaga av U20-VM på. Australien är precis som vanligt ett av de deltagande lagen, kan detta vara året då den första medaljen säkras?

Australien deltar i år i U20-VM för 15:e gången av 19 möjliga, en siffra som enbart Brasilien och Spanien kan matcha. Trots detta har man ännu inte tagit någon medalj, utan fjärdeplatserna 1991 respektive 1993 är de bästa resultaten man har uppnått.

Australien kvalificerade sig för VM då man gick till semifinal i 2012 års upplaga av Asiatiska Mästerskapen för U19. Väl där åkte man ut mot Irak, men då Asien precis som i Senior-VM har fyra platser till U20-VM så hade australiensarna återigen kvalificerat sig.

Australien lottades i samma grupp som de sydamerikanska mästarna Colombia, El Salvador som kvalat in till turneringen för första gången och värdnationen Turkiet. Då det är 24 lag som deltar går de fyra bästa treorna vidare till åttondelsfinal, vilket bådade gott för Australien då avancemang såg högst realistiskt ut.

Förbundskapten Paul Okon valde att ta ut föjande trupp till mästerskapet.
(Namn, Klubb, Födelseår)

Målvakter
Paul Izzo, Adelaide United, 1995
Jack Duncan, Perth Glory, 1993
Anthony Bouzanis, Sydney FC, 1995

Försvarare
Connor Chapman, Newcastle Jets, 1994
Curtis Good, Newcastle United(England), 1993
Scott Galloway, Melbourne Victory, 1995
Reece Caira, Western Sydney Wanderers, 1993
Jason Geria, Melbourne Victory, 1993
David Vrankovic, Melbourne Heart, 1993
Andrew Hoole, Newcastle Jets, 1993
James Donachie, Brisbane Roar, 1993

Mittfältare
Joshua Brillante, Newcastle Jets, 1993
Jackson Irvine, Celtic(Skottland), 1993
Ryan Williams, Fulham(England), 1993
Hagi Gligor, Sydney FC, 1995
Ryan Edwards, Reading(England), 1993
Daniel De Silva, Perth Glory, 1997

Anfallare
Adam Taggart, Newcastle Jets, 1993
Corey Gameiro, Klubblös, 1993
Connor Pain, Melbourne Victory, 1993
Jamie Maclaren, Klubblös, 1993

Bortsett Borussia Dortmunds Mustafa Amini och Parmas Terry Antonis så får man säga att Australien kommer med starkast möjliga lag, faktum är att Antonis var uttagen men då han lämnade ett återbud så fick man kalla in den rumänsk-ättade Hagi Gligor.
Att såväl Gameiro som Maclaren är klubblösa är inte så oroväckande som man kan tro då de båda nyligen släpptes av Fulham respektive Blackburn, det återstår att se om de vänder hem till Australien igen.
En intressant spelare är Daniel De Silva, blott 16 år gammal och där med yngst i hela turneringen, kan det vara Australiens kommande storstjärna? Annars är det väl snarare Curtis Good och Jackson Irvine som är de mest kända namnen för allmänheten.

Australien började turneringen med att möta ett av turneringens på förhand starkaste lag, Colombia. Man ställde upp med följande lag: Izzo, Brillante, Chapman, Good, Galloway, Irvine, Taggart, Pain, Geria, Hoole och De Silva. Där Williams, Gameiro och Maclaren fick hoppa in under den andra halvleken.

Trots att man förlorade skottstatistiken med 19-7 kunde man få med sig en poäng, detta sedan den unge Daniel De Silva gjort 0-1 strax efter halvtid innan Jhon Corodba kunde kvittera med dryga kvarten kvar.

Idag är det dags för den andra matchen, mot El Salvador som inledde med en förlust med 3-0 mot Turkiet. En seger idag och det ser väldigt bra ut för "Young Socceroos.
 

Robert Rosén2013-06-25 13:55:23
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar