Australiensisk målvakt till Premier League

Adam Federici flyttar till Premier League och Jason Davidson lämnar samma liga medan Mustafa Amini har meddelat att han lämnar Borussia Dortmund.

Merparten av ligorna har nu antingen tagit slut eller är på upphällningen. Detta öppnar återigen upp för Silly Season. Rykten och övergångar vart om vartannat. I dagarna har vi fått se om såväl övergångar som rykten för ett antal aussies.

Trots en fin säsong av Adam Federici kom inte Reading i närheten av en återkomst till Premier League. Istället fick klubben nöja sig med en 19:e plats, nio poäng ovanför nedflyttningsstrecket. 30-åringens insatser har dock inte gått obemärkt förbi och han har nu skrivit på ett kontrakt med Premier League-nykomligen Bournemouth.
Federici lämnar Reading efter tio år, sedan han kommit till klubben från Australia Institute of Sport som 20-åring. Målvakten som hade ett utgående kontrakt med Reading har valt att skriva på ett treårskontrakt med Bournemouth. Hos nykomlingen kommer han att göra upp om platsen som förstemålvakt med Lee Camp och ett annat nyförvärv - rutinerade Artur Boruc.

Medan Federici åter tar klivet in i Premier League får Jason Davidson lämna ligan. Vänsterbacken som kom till West Bromwich Albion från Heracles Almelo förra sommaren släpps efter halva kontrakstiden. Sejouren i Birminghamklubben blev allt annat än lyckad för Davidson som fick nöja sig med två framträdanden i Premier League.

Davidson är dock inte den ende landslagsmannen som för närvarande står utan kontrakt.Det står även klart att Ivan Franjic, Tomi Juric och Tommy Oar lämnar sina klubbar för nya äventyr.
– Tommy Oar är en annan som har haft en fantastisk karriär hos Utrecht, så han har ett stort beslut om sitt nästa steg nu. Förhoppningsvis får även han spela i en av toppligorna, sa Ange Postecoglou enligt Socceroos.com.

Mittfältstalangen Mustafa Amini har på sin instagram bekräftat att han lämnar Borussia Dortmund för nya äventyr. 22-åringen som har spenderat tre år i Tyskland har inte lyckats slå sig in på den tyska storklubbens stjärnspäckade mittfält, utan har fått nöja sig med spel i andralaget och den tyska tredjeligan. Enligt Socceroos.com ska Amini ha erbjudanden från Tyskland, Nederländerna, Belgien och vårt grannland Danmark. Mittfältaren ska även ha varit tydlig med att han utesluter en flytt hem till Australien.

Swindon Town förlorade i playoff-finalen till Championship, men för Massimo Luongo lär det ändå bli en flytt uppåt. 22-åringen som stod för sex mål och lika många assist togs ut i säsongens lag i League One, vilket har resulterat i att klubbar högre upp rycker i mittfältaren. I tisdags uppgav Daily Telegraph att Aston Villa erbjudit tre och en halv miljon pund för Luongo och lagkamraten Ben Gladwin. På onsdagen kom dock BBC om andra uppgifter gällande duon. De gjorde då gällande att de ska vara nära Queens Park Rangers istället. En fortsättning lär följa.

Robert Rosén2015-05-28 00:11:26
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar