Inför VM-lottningen

Lottningen till VM-kvalet är bara fyra dagar bort och det börjar bli hög tid i att spekulera i lite olika scenarion för Australien.

Seedningen är visserligen inte bekräftade av FIFA än men allt tyder på att det kommer bli sådana grupper som cirkulerat runt om på olika medier.

Om detta blir fallet kommer seedningsgrupperna att se ut enligt följande:

Pott 1: Brasilien, Spanien, Tyskland, Argentina, Colombia, Belgien, Uruguay och Schweiz.

Pott 2: USA, Mexico, Costa Rica, Honduras, Japan, Iran, Sydkorea och Australien

Pott 3: Chile, Elfenbenskusten, Frankrike, Ecuador, Ghana, Algeriet, Nigeria och Kamerun

Pott 4: Nederländerna, Italien, England, Portugal, Grekland, Bosnien och Hercegovina, Kroatien och Ryssland

Från varje grupp skulle mitt dröm/mardrömsmotstånd vara enligt följande:

Pott 1
Dröm: Schweiz
Mardröm: Brasilien

Pott 3
Dröm: Algeriet
Mardröm: Frankrike

Pott 4
Dröm: Bosnien och Hercegovina
Mardröm: Nederländerna

En drömlottning på fredag hade alltså inneburit Schweiz, Australien, Algeriet och Bosnien och Hercegovina medan en mardrömslottning hade inneburit Brasilien, Australien, Frankrike och Nederländerna.

Drömlottningen hade inneburit att chanserna till ett avancemang hade varit högst trovärdiga, även om "The Socceroos" kommer få klä sig i rollen som outsider, oavsett vilken grupp de hamnar i. Mardrömslottningen i sin tur, hade gjort att vi supportrar säkerligen skulle vara glada om australiensarna återvände hemåt med ett gjort mål och mindre än ett tvåsiffrigt antal insläppta.

Iran-redaktionen postade ett inlägg med en väldigt rolig generator där alla möjliga utvägar går att få fram. Jag testade detta tre gånger för att se vad Australien skulle kunna få för grupp.

Försök 1: Brasilien, Australien, Elenbenskusten och Bosnien och Hercegovina.
Kommentar: Brassarna springer hem gruppen. Skulle Australien få endera Elfenbenskusten eller Bosnien skulle förhoppningarna finnas där men jag har väldigt svårt att tro att Socceroos skulle kunna hålla bägge lagen bak sig, då det skulle krävas en över- eller två underprestationer.

Försök 2: Brasilien, Australien, Algeriet och Grekland.
Kommentar: Återigen mardrömsmotståndet Brasilien. Får vi denna gruppen på fredag ska vi dock skratta oss lyckliga, då chanserna till ett avancemang bör vara väldigt goda. Algeriet tillhör ett av de fåtal lag i VM som kan ses som svagare än Australien medan grekerna tillsammans med bosniakerna är den stora vinstlotten från pott fyra.

Försök 3: Schweiz, Australien, Ghana och Nederländerna.
Kommentar: Den här gruppen påminner en hel del om gruppen i VM 2010(Tyskland, Australien, Ghana och Serbien) och chanserna till ett avancemang lär vara ganska små.

Här är en länk till generatorn: http://ultra-zone.net/2014-FIFA-World-Cup-Group-Stage-Draws.

Hur ser er dröm-/mardrömmslottning till VM ut?



 

Robert Rosén2013-12-02 12:13:26
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar