Kung Cahill ser fram emot VM

Kung Cahill ser fram emot VM

VM i Brasilien närmar sig med stormsteg. Förbundskapten Ange Postecoglou har nyligen tagit ut "förtruppen" som senare ska bantas ned med några namn. Den kanske mest givna spelaren, Tim Cahill, ser med glädje fram emot vad som komma skall.

En blytung uppgift står mellan Australien och en repris av VM 2006. Då tog man sig till åttondelsfinal tillsammans med Brasilien. Att säga att 2014 är tuffare är så nära sanningen man kan komma. Trots detta spirar förbundskapten Ange Postecoglou i positiva ord i vad "Socceroos"kan ställa till med där man kommer till Brasilien med en väldigt ung och orutinerad trupp. En av Agnes kaptener i truppen kommer vara den evigt unge Tim Cahill. Cahill har glatt många hjärtan i fotbollsvärlden genom sitt passionerade spel och härliga inställning och är att betrakta som en legend i både Evertonkretsar och i Australiensisk fotboll.

I VM 2006 svarade Timmy Cahill för både 1-1 och 2-1 mot Japan när Socceroos slog tillbaka sin asiatiska konkurrent med 3-1. I Sydafrika 2010 fick samme Cahill syna det röda kortet i öppningsmatchen mot Tyskland vilket sedemera innebar att deltagande i match 3 blev godkänt. Väl där nickade Tiny Tim in 1-0 varpå Brett Holman gjorde tvåan. Närmare än så kom inte Socceroos och att man föll med flaggan i topp är helt klart en bra bild av VM 2010 för Australien. Nu står VM 2014 för dörren som också blir Cahills tredje raka världsmästerskap:

"-Jag tror att ett av de största ögonblicken i Australiensisk sporthistoria kan bli skapat om vi lyckas med något speciellt. Vi behöver med andra ord gå in i denna VM-turnering med en tro på att vi ska skapa oreda. Om vi kan nå resultat kommer detta att förvandla fotbollen i Australien för en lång tid framöver", säger Cahill.

Timmy har med sin rutin blivit utsedd till "vicekapten" tillsammans med Marc Bresciano efter Postecoglous beslut att ge armbandet till Mile Jedinak (Crystal Palace).
 
"Alla säger att du ska vara glad över att få åka till Brasilien men vi åker inte dit för att ha kul. Vi kommer inte att se något av Brasilien och vi kommer sällan att lämna vårt läget på hotellet. Vi såg ingenting av Tyskland men var tursamma att få se en bit av Sydafrika men detta VM är jag glad över om jag inte behöver se någonting speciellt. Det jag vill se är våra arenor för de tre första matcherna och sedan plocka på oss poäng för att på så sätt sätta Australien på kartan på riktigt i fotbollsvärlden"

Tre raka VM kommer det också att stanna vid menar stjärnan. 2018 kommer för sent in i karriären och kanske är det ändå de tidvis långa skadeperioderna som satt käppar i hjulet för en något längre karriär?

"Det blir inget VM 2018, jag är inte robocop. Men jag vet med all säkerhet att detta VM kommer blir något alldeles extra, framförallt p.g.a. de lag vi ska möta och den "oreda" vi vet att vi kan skapa. Samtidigt måste man jag vara realist och inse att det är en mycket svår lottning men vi kan visa vägen till våra efterföljare som ska axla manteln i framtida turneringar. Vi vill att våra fans ska stå fasta och tro på oss. Vi ser fram emot en stark fortsättning inom Australiensisk fotboll", säger Cahill.

Citat är hämtade från Liverpool Echo.

Joel Anderssonjoel.x.andersson@hotmail.se2014-05-22 20:12:01
Author

Fler artiklar om Australien

Kvalspel mot Syrien väntar