Lilla Paris-bloggen: Svårbedömt

Lilla Paris-bloggen: Svårbedömt

Efter åtta spelade matcher den här försäsongen så är IFK Vänersborg 2010/2011 fortfarande svårbedömda. 

Man har liksom bara mött SM-finalkandidater som Villa, Västerås och nu senare idag Hammarby eller allsvenska lag som Gripen och Motala. Det enda som sticker ut är mötet med Boltic och de två matcherna mot ryska Volga som man inte heller vet riktigt vilken klass de håller.

IFK har blandat och gett resultat- och spelmässigt, ibland har det varit bra, ibland har det varit mindre bra. Man har heller inte spelat med bästa möjliga lag i någon av de åtta matcherna hittills. 

Det gör laget svårbedömt i dagsläget. Vi får nog vänta till alldeles innan seriestart innan vi kan utvärdera ungefär var IFK befinner sig kvalitetsmässigt i år.

- - -

Ett klart besked har i alla fall den här försäsongen givit: Petter Andersson kommer ta den ordinarie högerhalvsplatsen.

Ville inför den här säsongen gärna se att Petter fick chansen att spela ett par matcher i sträck som högerhalv. Jag fick som jag ville och Petter Andersson har spelat alla åtta matcher som högerhalv och gjort det fantastiskt bra, och bland annat kasserat in sex poäng.

Min enda osäkerhet var om Petters skridskoåkning och teknik skulle hålla på högsta nivå, men de farhågorna har visat sig vara felaktiga. Peter har kunnat både dribbla och åka förbi sina motståndare och ta sig framåt i planen precis som han gjorde i J20-laget. Att han utöver det är begåvad med ett rappt skott, fantastiskt spelsinne och väldigt bra passningsspel visste man redan innan.

Känns alltid lika kul när en ung vänersborgskille går från J20 till A-laget och tar en ordinarie plats i laget och spelar så bra som Petter Andersson har gjort hittills.

- - -

I forum och kommentarer har det sagts att Henric Eriksson måste kliva fram mer än han gjort. Men det tycker jag han gjort också de senaste 3-4 matcherna. Han ligger faktiskt trea i interna poängligan nu på försäsongen och har tagit på sig en roll som central mittfältsmotor där han både går på egna genombrott och slår passningar.

Henric har sett pigg ut de senaste matcherna och tagit det ansvar han ska ta som lagkapten. Förra säsongen var "Buddha" något av en besvikelse och kom inte upp i normalt nivå, och jag tror och hoppas att han visar med sitt spel att det inte ska upprepas i år.

- - -

Efter förlusten mot ett väldigt bra Västerås (tro mig, de blir farliga i år) så väntar nu en avgörande match mot Hammarby för IFK.

Det blir spännande. IFK måste nog täta till defensiven bättre än man gjorde mot Västerås om man vill vinna den matchen. Framförallt högt upp i planen, man får inte låta motståndarna åka igenom styrningen och in bakom mittfältarna och anfallarna så lätt som Västerås fick göra - det straffar sig direkt mot så duktiga lag.

Skärpning på den fronten så ska Hammarby allt få sig en match.

Daniel Johansson2010-09-05 03:06:53
Author

Fler artiklar om Vänersborg