2018-12-22 16:00

Grimsby - Notts County
4 - 0

Allvarlig skada på Henke i förlustmatchen mot VSK.
Liw och Edling är het just nu men det blev ändå förlust mot VSK ikväll med 7-6 efter en riktigt dålig inledning och senare en allvarlig skada på målvakten Henrik Karlström.

Trots en katastrofstart på kvällens match så visade Edsbyn prov på riktigt bra moral när laget så när vände på steken. Tyvärr blev det dock förlust med 7-6 men förlusten kom lite i skuggan efter en otäck skada på vår målvakt Henrik Karlström.

Det var i samband med Västerås 5-2 mål som Jimmy Jansson i VSK körde in i Henrik Karlström och olyckligt skar upp ett djupt sår i Henkes lår och ymnigt blodflöde uppstod. Det var bara in med båren och raka vägen till sjukhus som gällde. Otroligt tråkig skada för Henke som börjat bli varm i kläderna efter att ha tagit över efter Anders Svensson. Bara att hålla tummarna för att det inte är allt för allvarligt utan att han kan vara tillbaka så snart som möjligt. Under tiden som Henke är borta kommer nu Edsbyn ha blott 17 årige Erik Persson som förste målvakt, vem som blir reservmålvakt har jag faktist ingen aning om.

Tillbaka till matchen som VSK startade klart bäst och som mer eller mindre direkt efter avslag slog in 1-0, strax därefter 2-0 och direkt på det fick de en straff som de dock missade. Edsbyn tvingade till timeout redan efter åtta minuters spel och det är nog den tidigaste timeouten jag hört talas om. Den var dock nödvändig och fick Edsbyn att vakna till och laget var trots underläget med 3-0 i halvlek minst lika bra som VSK den sista halvtimmen men skillnaden var förstås effektiviteten. Alldeles för tama avslut från Edsbyn sida både vid skott men framförallt vid hörnor som varit ett stort mörker för Edsbyn de senaste matcherna.

När sedan Anders Bruun drog dit ännu en hörna för VSK till 4-0 kändes det som om rullgardinen drogs ner trots att det var ca 30 minuter kvar. Edsbyn visar här dock prov på riktigt fin moral och framförallt börjar bollarna trilla in för Edsbyn gör 4-1 och 4-2 inom två minuter innan VSK gör 5-2 och Henke blir utburen på bår. Där på gör Edsbyn 5-3, 5-4 och 5-5 på fyra minuter och tvingar VSK till timeout och en redan oturlig afton ger VSK 6-5 på hörna direkt efter timeouten. Edsbyn går förstås all in på slutet men det räcker inte längre än till 7-6.

Förlusten förstås tung men ännu tyngre är skadan på Henke och vi alla skickar lyckönskningar att det inte är för allvarligt. I och med att både Edsbyn och Villa förlorade ikväll så tätnar det minsann till sig där i toppen efter ohotade Hammarby. Nu skiljer det endast tre poäng från plats två till plats sex. Oerhört viktiga poäng i varje match nu framöver och nästa för Edsbyn är hemma mot GAIS på fredag, seger där är ett nästan ett måste men GAIS har ryckt upp sig på slutet så det gäller att verkligen ge järnet i allt laget gör nu framöver!