Det tidiga elitserietipset: Lag 11-14

Det tidiga elitserietipset: Lag 11-14

Silly season är i stort sett över och snart drar träningsmatchandet igång för elitserielagen. Så vad passar bättre än ett tidigt elitserietips? Bidra gärna med egna tankar och tips i kommentarsfältet!

11. Falu BS
Nyckelspelare: Daniel Bäck, Joakim Bergman, Michael Pettersson
Kommentar: Falu BS är tillbaka i högsta serien igen efter konkursen som tvingade dem att starta om i lägre divisioner. Via kval där man bland annat besegrade Kalix tog man steget upp i elitserien. Falun imponerade i kvalet med kompakt defensiv och det kommer sannolikt vara ett framgångsrecept även i elitserien. Tränaren Joakim Forslund hade stora framgångar i Bollnäs genom att kanske inte spela den roligaste men effektivaste bandyn. Fått in lite fina nyförvärv med elitserierutin i Joakim Bergman (Sandviken) och Tobias Andersson (Sirius) som kommer stabilisera upp laget ytterligare.

12. IK Tellus
Nyckelspelare: Tobias Björklund, Filip Skoglund, Aksel Ekblom
Kommentar: Tellus kom in i elitserien som ett av de mest nederlagstippade lagen någonsin. Tilldelade sin elitserieplats efter att IFK Kungälv degraderats och med en omsättning motsvarande en medelsvenssons årslön har man två år i rad sedan dess lyckats hänga kvar, och förra året lyckades man till och med undvika kval. En stark lagmoral och simpelt men effektiv bandy har kännetecknat Tellus och de har plockat poäng från betydligt mer namnkunniga lag framförallt hemma på Zinkensdamm. Har samlat på sig en del rutin de senaste åren, men ett par tunga spelartapp lär skicka Tellus ett par hack nedåt i tabellen i vinter.

13. Frillesås BK
Nyckelspelare:
Mattias Johansson, Jakob Jenefeldt, Fredrik Brandin
Kommentar: Väldigt mycket påminner väldigt mycket om det IFK Kungälv som nosade på slutspelsplatser för 4-5 år sedan med dagens Frillesås. Inte nog med att en stor del av truppen består av för detta Kungälvsspelare från den tiden, Frillesås är ju bland mycket annat hemmahörande på västkusten som Hallands första elitserielag i bandy med tillhörande usla vädermässiga förutsättningar och erkänt knepiga hemmaarena för bortalagen att ta poäng på. Frillesås vann överraskande Bandyallsvenskan och tog klivet upp i elitserien direkt, och man gjorde det med ett sammansvetsat lag som hållits i princip intakt. Lär få det kämpigt första säsongen i elitserien men tror de grejer en kvalplats åtminstone.

14. IK Sirius
Nyckelspelare:
Markus Kumpuoja, Teemu Määttä, Victor Lundberg
Kommentar: Sirius var något av förra säsongens besvikelse. Klarade sig förvisso undan kval men förhoppningarna och förväntningarna inför säsongen var högra ställda än så. Inför årets säsong är förväntningarna klart lägre ställda och det med rätta, laget har tappat viktiga spelare som Lars Fall, Johan Jansson Hydling, Henrik Kjellsson, Jakob Jenefeldt, Tobias Andersson, Janne Rintala och Stefan Tranblom och ersatt dem med juniorer och spelare från lägre divisioner. Det är inte bara det att Sirius tappat enormt mycket kvalitet (även om det finns rätt mycket kvar inte minst offensivt samt att man har fått in en spännande tränare), man måste dessutom ägna sig åt ett rätt omfattande ombyggnadsarbete. Det tror jag gör att Sirius ligger för långt efter övriga lag redan från start och därför trillar ur.

Vänersborgsredaktionen2018-07-31 15:59:00
Author

Fler artiklar om Vänersborg