2019-09-21 16:00

Milton Keynes Dons - Southend
0 - 1

Edsbyn ägde på Sävstaås
Edsbyn ägde Sävstaås!

Edsbyn ägde på Sävstaås

Edsbyn hade det tufft i första halvlek mot ett som vanligt starkt defensivt Bollnäs. Men i andra tryckte Edsbyn gasen i botten och då kunde inte ens Bollnäs starka defensiv stå emot Edsbyns offensiva styrka.

Jag ska vara ärlig, efter första halvlek när Bollnäs ledde med 2-0 så trodde jag verkligen inte att Edsbyn skulle kunna vända på detta. Bollnäs har en mycket defensiv prägel på sitt lag och de är också väldigt bra på att försvara sig. Samtidigt som jag varit lite negativ till Edsbyns kapacitet under försäsongen så talade inte mycket för en vändning.

Men Edsbyn kom ut med en grym beslutsamhet i andra halvlek och ägde den egentligen fullständigt. Edsbyn visade upp en fart och fläkt och gick verkligen på alla cylindrar. Spelare som Simon Jansson och Daniel Liw som var helt osynliga i första halvlek klev fram och visade vägen tillsammans med kvällens bästa spelare Daniel "Popa" Jonsson. Sen att en spelare som Mattias Hammarström som haft måltorka hela försäsongen kliver fram i detta läge och levererar, det visar på rutin och klass. Att kliva fram när det verkligen gäller är en egenskap som absolut inte alla har.

Detta är förstås en fantastiskt bra start på säsongen och även om alla bortapoäng är viktiga så smakar ju fullpoängare på Sävstaås extra gott!

Nicklas Persson2013-10-25 21:20:00
Author

Fler artiklar om Edsbyn