Edsbyn chanslösa mot Jenisej
Simon Jansson, en av Edsbyns två målskyttar i kvällens förlustmatch.

Edsbyn chanslösa mot Jenisej

Andra träningsmatchen för säsongen gick av stapeln i ABB Arena Västerås mot ryska topplaget Jenisej, och inte oväntat fick Edsbyn det svårt och förlorade med klara 9-2.

Det gick undan i målprotokollet ikväll när firma Lomanov/Bondarenko satte fart och efter 37min var matchen mer eller mindre över och i halvtid stod det 5-0 till ryssarna. Edsbyn bättre med i andra halvlek, i alla fall målmässigt då den slutade 4-2 till Jenisej och sammalagt blir det 9-2 till ryssarna. Lomanov/Bondarenko stod för inte mindre än sju av dessa nio för ryssarna.

Att årets Edsbyn som tappat en hel hög med rutin skulle kunna matcha ett topplag från Ryssland var det nog inte många som trodde men det är förstås alltid nyttigt att mäta sig mot de bästa. Försäsongen är också till att bygga ett lag och jag tror att den här försäsongen blir viktigare än på länge med tanke på hur många som måste ta ett större ansvar i laget och då kommer alla matcher att få en lite större betydelse än om vi redan haft en väloljad maskin att ställa på banan.

Nästa träningsmatch blir hemma i Svenska Fönster Arena mot Broberg.

Nicklas Persson2013-08-19 21:15:12
Author

Fler artiklar om Edsbyn