2019-09-21 15:00

LKS Lodz - Arka Gdynia
1 - 4

Edsbyn har matchboll!
Edsbyn stormar mot Semifinal och har nu 2-0 i kvartsfinalserien mot Bollnäs och därmed chansen att avgöra på lördag!

Edsbyn tog en lika klar som rättvis seger i kvartsfinalseriens andra match mot Bollnäs med 6-2 och har nu chansen att avgöra hemma i Dina Arena på lördag.

Bollnäs fick dock en betydligt bättre start i den här matchen än hemma på Sävstaås då de efter en brytning på mittplan kunde kontra in 0-1. Vi vet också att Bollnäs är svåra att tas med när de får spela på en ledning men detta verkade inte röra Edsbyn särskilt utan de vred på cylindrarna och då fick Bollnäs det oerhört svårt att hänga med i svängarna och de övriga fyra målen i andra halvlek skulle också vara Edsbyns. Först får Bollnäsbördige Joakim Svensk kvittera efter inspel snett inåt bakåt från Simon Jansson, sen drar Mattias Hammrström till från säkert 30-35 m med sin kanon som målvakten i Bollnäs lamnar retur på och Edling är där och slår in returen. Där ser vi också vikten utav att ha skarpa skyttar, mål kan komma från ingenstans egentligen. De sista två målen i halvleken var först en frislagsvariant som Felix Pherson förvaltade på bästa sätt och sedan ett klassiskt frislag där Mattias Hammarström drog till på pet från Hans Andersson.

Ganska överlägset Edsbyn i första halvlek. Bollnäs har nästan ingenting att hota med och när de inte får sina hörnor att sitta blir de inte särskilt farliga i sin offensiv. Medan Edsbyn kommer på bred front med flera spelare och med framförallt hög fart så åker Edsbyn helt enkelt ifrån Bollnäs.

Andra halvlek mer avslagen där Edsbyn kontrollerar matchen fullständigt och ger aldrig Bollnäs någon chans att komma in i matchen. Utan Edsbyn visar klass och jag har oerhört svårt att se att Bollnäs ska kunna göra något åt detta på lördag utan allt talar för att Edsbyn avgör detta på lördag och avancerar till semifinal. Nu ska vi förstås inte ta ut något i förskott för det ska också spelas om det men det ser minst sagt lovande ut!