2019-09-22 17:30

Cracovia Krakow - Legia Warszawa
1 - 2

Edsbyn klar för semifinal!
Mattias "Tisen" Hammarström som med sina tre mål idag var en stor bidragande orsak till semifinal avancemanget!

Edsbyn klar för semifinal!

För första gången sen säsongen 08/09 är Edsbyn nu klar för semifinal och det efter att ha slagit ut den stora ärkerivalen Bollnäs Gif i tre raka matcher! Nu väntar seriesegrarna Hammarby i semifinal.

Trots att anspänningen förde med sig en fin huvudvärk så sitter man här med ett stor leende på läpparna. Edsbyn, vårat kära Edsbyn har sett över hela matchserien kört över ärkerivalen Bollnäs och förutom att vinna titlar så är det att just besegra Bollnäs som är den skönaste känslan en Edsbysupporter kan känna vill jag lova.

Idag i den tredje kvartsfinalen när det var vinna eller försvinna för Bollnäs så gick det dock inte lika enkelt som i de föregående två matcherna. I ju för sig startade den här matchen snarlikt den andra då Bollnäs tog ledningen och Edsbyn kvitterade ganska omgående, men idag höll Bollnäs emot på ett helt annat sätt i alla fall under första halvlek då Edsbyn, förutom hörnorna hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Bollnäs hade ledningen i halvtid med 2-3 och om det var välfötjänt eller inte låter jag vara osagt men det kom inte att betyda någonting i slutändan.

För i andra så tycker då jag att Edsbyn dominerade kraftigt och det kändes verkligen som om det bara var en tidsfråga innan Edsbyn skulle kvittera. Och det var dagens kung Mattias Hammarström som efter en uppåkning av Martin Frid tog fram den stora kanonen och dundrade in 3-3. Efter kvitteringen så tycker jag inte att Bollnäs orkar stå emot mera utan Edsbyn går ifrån till 5-3 och trots att Bollnäs får till ett 5-4 mål så var de aldrig nära att kvittera. Utan istället kunde Simon Jansson definitivt avgöra det hela med sitt 6-4 mål.

Nu kommer alltså Hälsinglands stolthet Edsbyns IF möta seriesegrarna Hammarby. Ett Hammarby som allt får stå som klara favoriter i och med seriesegern och hemmafavören. Men jag törs lova att Edsbyn kommer ge Hammarby duktigt med motstånd och några 3-0 som mot de fick mot Broberg kommer det definitivt inte att bli!

Nicklas Persson2013-02-23 17:47:06
Author

Fler artiklar om Edsbyn