Edsbyn orkade inte på Zinkensdamm
Edsbyn fick inte med sig några poäng från Zinkensdamm ikväll.

Edsbyn har det tufft på Zinkensdamm och det gick inte ikväll heller då Hammarby gick ifrån i andra till en 4-1 seger.

Tycker ändå att Edsbyn gör en riktigt gedigen första halvlek och borde i min mening haft en större ledningen än bara 1-0. Men det började lite redan i matchen mot Ljusdal, Edsbyns annars så effektiva skytte hackade betänkligt mot Ljusdal och det var ju definitivt inget som gick in av sig själv ikväll heller. Lite synd med tanke på att laget ändå presterar en bra bandy och inte får utdelning. Sånt som kan tära en del på självförtroendet.

Ikväll var det som sagt en riktigt bra första halvlek från Edsbyn men i andra växlade Hammarby upp en del och framförallt började de variera sitt anfallsspel betydligt mer än vad de gjorde i första halvlek. Det gjorde att Edsbyn föll ner mer och mer i banan. Och det är tufft att lyfta upp laget igen, speciellt när Hammarby mer eller mindre gratis får kvittera och med det målet även en hel del extra energi.

Efter Hammarbys kvittering var det egentligen inget snack utan Hammarby var det bättre laget och Edsbyn kom i för många enmansattacker för att egentligen kunna hota. Sen att det rinner iväg till 4-1 till Hammarby vet jag väl inte om det var särskilt rättvist. Lagen hade en varsinn halvlek men Hammarby gjorde fler mål under sin halvlek än vad Edsbyn gjorde under sin.

Det är bara att ruska av sig den här förlusten och det finns förstås en hel del positivt att ta med sig också trots förlusten.