Portsmouth - Tranmere
2 - 0

Edsbyn stoppade Saiks framfart
Erik Persson, den största hjälten bland många i kvällens match mot Sandviken på Jernvallen.

Sandvikens förlustnolla är nu bruten efter att Edsbyn vunnit på klassiska Jernvallen ikväll med 4-7

Grym insats av hela Edsbyns lag ikväll och framförallt av målvakten Erik Persson som var en levande vägg längst där bak matchen igenom. Men framförallt så rädda han Edsbyn i den första halvleken när försvaret var rätt svajigt vid många tillfällen. Eller laget föll ner alldeles för långt så styrningen i försvaret kom alldeles för sent och då fick Saik möjlighet att vara som getingar på Edsbyns planhalva och vi alla vet hur skickliga de är på kortpassningsspel. Men som sagt, då stod Erik Persson där som en räddande ängel gång efter gång.

Sen hade vi väldigt bra utdelning på våra chanser i första halvlek, ja egentligen genom hela matchen så missade vi inte mycket. Men att vi fick in 2-4 alldeles innan pausvilan var oerhört nyttigt psykiskt efter att ha fått ägna stora delar av halvleken att freda sitt egna mål.

Andra halvlek var försvaret bättre, framförallt så kom styrningen högre upp och spelarna började gå på kropp mer och det gav Edsbyn många fina kontringslägen mot ett Saik som förstås jagade under hela andra halvlek. Kontringslägena som ofta var härförda av Simon Jansson som åkte nå grymt under hela matchen och gav Edsbyn lite andrum från Saiks tryck i andra halvlek. Även roligt att se när Martin Frid drog iväg, han är ett kärnkraftverk och ibland såg det ut som om han hade två Saikare som ryggsäck men bara fortsatte ösa på framåt.

Sandviken var dock nära att komma ikapp och när de hade 4-5 så hängde en kvittering i luften men då klev kvällens främste målskytt Jonas Edling fram och satte en straff fram till 4-6. Efter det så tycker jag Edsbyn fick betydligt bättre kontroll och i slutet av matchen fick Simon Jansson defintivit avgöra med sitt 4-7 mål.

Som sagt en grym insats av Edsbyn och finns många att lyfta fram men Erik Persson får förstås högsta betyg följt av Simon Jansson, Martin Frid, Robin Ehn, Jonas Edling och ja hela laget.

Nu ska vi tugga i oss fin julmat innan annandagen väntar och derby mot Bollnäs. En klassiker som aldrig blir gammal så att säga.