Edsbyn stormar fram!
Erik "Monstret" Persson stoppade det mesta från Västerås ikväll.

Edsbyn stormar fram!

Många trodde att storsatsande Västerås skulle sätta stopp för Edsbyns succéstart på Elitserien men Edsbyn dominerade och avvärjde ganska enkelt mästa mästarna VSK med 5-2 ikväll.

Edsbyn leder serien mycket pågrund utav att de mött svagt motstånd hittills i serien. Det är vad man fått höra och man har även fått höra att VSK kommer plocka ner Edsbyn på jorden igen. Och visst är det tidigt på säsongen men VSK hade verkligen inte en chans på mot Edsbyn ikväll. Tycket Edsbyn kontrollerade händelserna från matchminut ett till nittio.

Sen tycker jag personligen att Saik, Villa och Bajen är bättre än VSK. Mycket pågrund utav att det har ett grundspel att falla tillbaka på som hela föreningen känner sig bekväm med medan Västerås känns lite mer avigt. Visst är VSK bland de roligaste lagen att möta under säsongen för de backar inte hem som nästan alla lag gör när de kommer till Edsbyn men samtidigt har de mycket att jobba med. Det är inte som att möta Saik,Villa eller Bajen som har grundspel som är så mycket bättre i mina ögon.

Hur som helst, Edsbyn fick en drömstart i kvällens match och gjorde likt matchen mot Broberg mål på sina två första hörnor. Sen lät de Västerås rulla runt på egen plan halva, men de skapade absolut ingenting innan Edsbyn hade gått ifrån till 4-0. Och då stod vår 18 årige monster till målvakt 195 cm och 100 kilo målvakt Erik Persson ivägen. Han är faktist helt fenomenal och likasom Edsbyn körde över Västerås så var Erik Persson helt överlägsen sin målvaktsmotsåndare Anderas Bergvall ikväll. Erik Persson är Sveriges nästa stormålvakt utan tvekan. Han har alla kvaliter som Bergvall har plus en hel del till i mina ögon. Nästa generations stjärnmålvakt helt enkelt.

Sen försökte Västerås i andra halvklek men det kändes lite halvhjärtat och Edsbyn var helt enkelt mycket bätte ikväll. Läste på VLTs direktrapportering att journalisterna på pressläktaren pratade om att Edsbyn är ett lag för SM Guld. Där lär de dock lugna ner sig säger jag. Det är otroligt tidigt på säsongen och även om Edsbyn har en oerhört hög högsta nivå och har gått bra hittills så är det mycket långt kvar på säsongen och jag håller fortfarande Bajen, Villa och Saik som stora favoriter. Men Edsbyn har överraskat hittillst och nästa match är mot Vänersborg borta. En match som Edsbyn brukar ha svårt med men vi går in med goda förhoppningar!

Nicklas Persson2013-11-08 22:24:00
Author

Fler artiklar om Edsbyn