Edsbyn till final i Champions Cup
Jonas Edling är stekhet som ny kapten och sprutar in poäng så här långt under försäsongen.

Edsbyn till final i Champions Cup

Efter tre raka segrar (en match på straffar) så är Edsbyn klara för final i sin egen cup där inte vilka som helst väntar utan ryska mästarna Dynamo Moskva kommer stå för moståndet.

Edsbyn har gjort det bra i årets upplaga av Champions Cup. Visserligen en svag insats mot Gais men efter den har de ryckt upp sig och utan härföraren Daniel Liw så körde de över både Ljusdal (8-3) och ryska laget Sibselmash (8-1) och nu väntar alltså final mot självaste Dynamo Moskva som har fullständigt krossat allt motstånd.

Att Edsbyn ska ha en chans i finalen räknar jag absolut inte med. Nu ska man förstås inte räkna ut Edsbyn som ifjol faktist besegrade Dynamo i två matcher och i champions cup så vann Edsbyn med hela 9-4 mot detta stjärnlag. Nått som egentligen inte ska vara möjligt med tanke på vilka spelare Dynamo har och vilka förutsättningar de har som heltidsproffs. Men det är väl också det som är lite typiskt ryskt, de uppträder lätt lite nonchalanta och inte som en enhet.

Nu tror jag i ju för sig att Dynamo är mer färdiga som lag den här säsongen än i fjol när de var många nya spelare med i laget och det ska ju till ett smärre mirakel om Edsbyn en hel hög juniorer ska kunna besegra detta stjärnspäckade gäng. Så vi ska förstås lägga över precis all press på Dynamo och med alla medel tillåtna störa dom och ge dom en match!

Nicklas Persson2013-09-14 21:25:00
Author

Fler artiklar om Edsbyn