Edsbyn tillbaka på det vinnande spåret
Daniel Liw visade vägen med ett hattrick ikväll mot Sirius.

Edsbyn tillbaka på det vinnande spåret

Två mindre bra insatser mot Vänersborg borta och Kalix hemma fick räcka. Nu är Edsbyn tillbaka som vinnare efter att ha krossat Sirius på bortplan med 8-1.

Kontrollerat tror jag är ett bra ord för den här matchen. För att förutom de första tio minuterna som Sirius gick på attack och dessutom tog ledningen så kontrollerade Edsbyn matchen och gjorde lite som de önskade mot ett rätt håglöst Sirius. Även publiksiffran får väl kallas håglös, eller 602 personer är då i alla fall ingen bra siffra även om Sirius just nu är tabelljumbo.

Det stod dock bara 1-3 i halvtid och allt kan ju hända i bandy men av rapporterna som jag fick så var Sirius aldrig nära att hota i andra utan Edsbyn kunde utan att förta sig gå ifrån i jämn tackt och till slut slutade det hela med en storvinst, 1-8.

Bäst i Edsbyn ikväll var Daniel Liw som stod för ett hatttrick och Daniel har varit väldigt bra under hela säsongen hittills och det är förstås jätteviktigt att en spelare som han kliver upp och visar vägen när vi ändå har ett så pass ungt och orutinerat manskap som vi har i år. Men med sex vinster, en oavgjord och endast en förlust hittills i år så är jag verkligen jättenöjd med Edsbyn och kanske en aning överraskad också.

Nästa match är på fredag mot hälsingekollegan Ljusdal. En match som Edsbyn bör vinna förstås men Ljusdal har vaknat till liv och tagit ett par segrar nu och vi vet vad som kan hända om man underskattar något lag som vi gjorde mot Kalix. För vad man än säger så var det underskattning helt klart så full fokus på fredag så kommer Edsbyn vara för bra för Ljusdal och ta hem sin sjunde seger för säsongen!

Nicklas Persson2013-11-20 20:58:00
Author

Fler artiklar om Edsbyn