0 - 2

Edsbyn utslaget ur SM slutspelet
Säsongen tog slut ikväll för nr 9 Simon Jansson och de andra i Edsbyns IF.

Säsongen är över och det efter en minst svag insats i seminfinal nr 4 hemma i Dina Arena. Hammarby bättre på allt egentligen och vinner rättvist och tar sig därmed till Friends Arena.

Första halvlek ett enda stort mörker, kollektiv kollapps ja kalla det vad ni vill men det var inte många rätt Edsbyn stod för i första halvlek. Hammarby var samlade i sitt försvar och när Edsbyn ständigt valde att vända ur och droppa så hotade Edsbyn aldrig Hammarby och när de fick läge så gick Bajen verkligen på attack som sakapade kaos i Edsbyns försvarsspel. Det var också frukten av Edsbyns ständiga urvändningar i första halvlek som Bajen gjorde två av sina tre mål. Edsbyn tappade boll på mitten och Bajen gick direkt på attack och satte sina lägen. Verkligen sylvassa när de kom men samtidigt såg det många gånger väldigt enkelt ut.

För att summera första halvlek så var det bara för dåligt. Tror inte för en sekund att det var något fel på inställningen men spelet fungerade helt enkelt inte och gör det inte det så är Hammarby alldeles för bra. Bajen till en lika klar och rättvist ledning med 0-3 i halvlek och det kändes väl lite som rullgardin redan då även om man vet att mycket kan hända på en halvlek.

Edsbyns enda chans i den här matchen var att få en drömstart på andra halvlek men Edsbyn var aldrig nära att hota Hammarby i den andra halvlek heller. Visst hade de några chanser att komma lite närmare när de chansade med allt framåt vilket de var tvungna till att göra. Men istället kunde Hammarby rinna iväg när de gavs stora ytor och matchen slutar till slut 1-6.

Det är bara att konstantera att Edsbyn inte räckte till helt och hållet till slut i den här matchserien. Edsbyn hade behövt vinna den första matchen där de var det bästa laget men det är bara att säga grattis till Hammarby. De är ett riktigt bra lag med framför allt en snuskig defensiv som är otroligt svårforcerad. Sen har de förstås många starka skidskoåkare och den som imponerat mest på mig i Bajen är Adam Giljam som verkligen blommat ut efter flytten till Stockholm. Lycka till i finalen vilka det nu än blir ni får möta.

Edsbyns säsong är helt klart godkänd, vi tar oss till semifinal för första gången på några år och spelar under stora delar en oerhört positiv offensiv bandy, vi har många unga i laget (med långa kontrakt) som tagit flera steg den här säsongen och framtiden för Edsbyns IF Bandy ser ljus ut så vi kommer att komma igen starkt!

PS...Vi kommer dock att vara på Friends Arena ändå för Edsbyns U18 lag har gått till final där de möter Vetlanda på lördag nästa vecka!