2018-12-29 16:00

Carlisle - Macclesfield
2 - 1

Formsvagt Edsbyn föll klart i Kungälv
Edsbyn hade tyvärr inte mycket att jubla över i matchen mot Kungälv på Skarpe Nord.

Formsvagt Edsbyn föll klart i Kungälv

Ett för tillfälligt formsvagt Edsbyn hade inte mycket att hämta nere i Kungälv utan fick åka hem med en klar 5-2 förlust i bagaget.

Edsbyn är inte i form just nu och har egentligen inte varit det sen serien drog igång igen efter landslagsuppehållet förutom några få ljusglimtar per match då mot Vetlanda och Sirius där det också blev vinster, starkt med tanke på att spelet var sisodär. Mot Bollnäs och Kungälv har det dock inte sett bra ut. Visst, jag såg inte kvällens match men Kungälv agerar väldigt likt Bollnäs dvs med fokus på en otroligt låg och kompakt defensiv för att sedan slå om till kontringar. Detta vet vi alla om och det borde även Edsbyn göra men ändå verkar de gå i fällan match efter match. Frågan jag tycker man kan ställa sig är att visst har vi många fantastiska lirare i Edsbyn men har vi tillräckligt många krigare? Är vi villiga att åka in i "skiten" och offra blåmärken för att ta poängen? Jag önskar och tror att vi har det i laget men just nu syns de inte riktigt till tycker i alla fall jag.

Sen kan förstås lag som Kungälv och Bollnäs fortsätta ligga lågt när Edsbyn inte gör mål på sina chanser, ikväll brände laget 14 hörnor och det är förstås icke godkänt. Annan utdelning där och motståndarna blir tvungna att kliva upp i banan och då erbjuds ett helt annat slags spel. Ett spel jag hoppas få se på söndag när vi SKA ha revansch mot Bollnäs. Edsbyn vet precis hur de kommer agera, ligga lågt i defensiven och satsa på kontringar och fasta situationer. Gäller att försvaret från forward ner till libro är med på detta och inte lämnar för stora ytor samt att Edsbyn får utdelning på sina chanser!

Får även skicka ett stort tack till Vetlanda som knäckte Villa hemma så vi ligger fortfarande på samma poäng. Upp till Hammarby är det för långt trots att de förlorade mot Saik borta men nerifrån kommer VSK, Bollnäs m.fl allt närmare så det gäller att formen vänder och gärna då på trettondagen (söndag) när Bollnäs kommer på besök! Men då gäller det att ta på blåställen och kriga järnet för Bollnäs kommer definitivt inte bjuda på något skönspel.

Nicklas Persson2013-01-02 21:22:02
Author

Fler artiklar om Edsbyn