0 - 1

Första bortasegern för Vetlanda
Mikael Nilsson återigen målskytt för Vetlanda, denna gång på frislag.

Vinst med 4-3 på Studenternas mot Sirius.

Vetlanda lyckades alltså till sist bärga med sig två poäng från en bortamatch. Segersiffrorna 4-3 kan låta som en jämn match, men enligt UNT:s rapporter så var siffrorna smickrande för hemmalaget.

VBK tog tidigt kommandot i matchen och gjorde också första målet genom Mikael Nilsson på frislag i trettonde minuten. Vid det laget hade Henrik Kjellsson i hemmamålet redan räddat ett friläge, och det verkade bli lite av matchens tema. VBK gjorde ändå två mål till i första halvlek, både genom Joakim Andersson, men det noterades i slutet av halvleken att det kunde stått 0-5 i matchen. I stället slutade första halvlek 1-3 efter ett sent Sirius-mål på hörna.

Redan direkt efter paus kunde dock Tuomas Mokko utöka ledningen till 4-1 efter hörna. Det blev alltså VBK:s sista mål i matchen, även om man fortsatte vaska fram en del chanser som Kjellsson stod i vägen för. I stället kunde Sirius reducera ytterligare en gång via hörna, och även om Johan Löfstedt en stund därefter sköt i ribban så fick man känslan att hemmalaget fått mer energi. Det förstärktes ytterligare efter en Sirius-timeout med 10 minuter kvar, och på övertid fick de också en straff som blev sista målet i matchen. Kjellsson i hemmamålet hann dessutom med att än en gång förhindra mål när Patrik Johansson i slutsekunderna stoppades från att göra mål på sina förra klubbkamrater.

Seger med 4-3 på Studenternas får man så klart vara nöjd med, men i de två närmaste matcherna väntar VSK och då kommer det krävas bättre effektivitet i avsluten.